Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

She Book Club

Noviteti izdavačke kuće V.B.Z.: Od novih pjesničkih zbirki i romana domaćih autora do publicistički hitovi i svjetskih bestselera

Predstavljamo vam upravo objavljene novitete izdavačke kuće V.B.Z.

U redizajniranoj biblioteci TRIDVAJEDAN pjesništvo, unutar koje je dosada objavljeno više od 60 pjesničkih naslova, upravo su objavljene nove zbirke Marka TomašaStihovi iz automata“, Martine VidaićGrad konstrukcija“ i Alena Brleka „Halal zumra“.  Od domaćih autora izdvajamo novu knjigu Stipe BožićaPenjačevi zapisi“ – u kojoj nam je Stipe ispričao cijeli svoj život i sve penjačke uspjehe, dok je u knjizi „Vatreni u Katru“ sportski novinar Ivica Pezelj zabilježio jedan od najvećih uspjeha naših Vatrenih.

Šesti roman Emira Imamovića PirkeaPlan savršenog neuspjeha“ drama je o krhkosti žilavog čovjeka na poduzetničko-turističkoj podlozi a u svojoj novoj knjizi „Poezija iz budućnosti“ politički filozof i aktivist Srećko Horvat ukazuje na nužnost nadilaženja trenutno prevladavajućih okvira: granica, nacionalnih identiteta i maksimalizacije profita kao mjere svih stvari.

Knjiga „To je Bullshit!“ američkih znanstvenika Carla T. Bergstroma i Jevina D. Westa otkriva nam važnost skepticizma u svijetu koji pokreću podaci, a od jednog od najčitanijih svjetskih autora, Paula Coelha, dolazi nam njegovo novo djelo „Strijelac“, nadahnjujuća priča o dječaku koji traži savjete od majstora strijelca te o znanju i životnim mudrostima koje mu strijelac prenosi.

U novom V.B.Z.-ovom EU projektu „Književnost i svijet koji se mijenja“ objavljena je savršena književna minijatura „Mjesečev kamen. Dječak koji nikad nije postojao“ poznatog i nagrađivanog islandskog autora Sjóna, koji svojim čudesnim umijećem pripovijedanja plete priču o životu i smrti, stvarnosti i mašti, tajnama i otkrićima, izgnanima i drugačijima, odbacivanju i zajedništvu.

I za kraj, predstavljamo knjigu španjolske autorice Irene Vallejo, međunarodni bestseler preveden na više od trideset jezika „Beskraj u trsci“, govori nam o počecima čitanja i knjigama dok su još bile glinene pločice ili papirusni svici, o knjižnicama kao mjestima gdje su ljudi naučili čuvati knjige od moljaca, vlage i divljaka sa šibicama, o tome kako je ljudski rod pismom i knjigama prkosio apsolutnoj prevlasti uništenja. To je knjiga koju bi svaki knjigoljubac trebao imati u svojoj biblioteci.


Darujemo jednu čitateljicu knjigom Paula Coelha, „Strijelac“.

Pravila su jednostavna:

Prijave primamo do 26. svibnja točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Dobitnica Ana Bašić Matijević

Ne propustite

Darivanje

Sve što je Alice zaboravila ostavljala je pitanja koja su se ponavljala kroz cijelu priču – koliko smo zadovoljni životom koji trenutno vodimo?

She Book Club

Glave prepune neukroćenih uvojaka i nekonvencionalnih ideja, lady Imogen Loveless u društvu slovi kao pomalo čudna, ali bezopasna.

Duh i tijelo

Bill Gates, Jack Ma i Elon Musk samo su neki od biznismena koji primjenjuju 'pravilo pet sati'.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.