Novo u Poliklinici Medikol – Testiranje na COVID-19 antitijela

U medicinsko-biokemijskom laboratoriju Poliklinike Medikol u Zagrebu možete obaviti serološko testiranje kojim će se pokazati imate li u svojoj krvi antitijela IgG na COVID-19/SARS-CoV-2.

Ovo serološko testiranje pokazuje jeste li razvili antitijela nakon kontakta s koronavirusom bez obzira jeste li imali simptome bolesti ili ne. Slična testiranja su uobičajena i za imunološki status u osoba kod drugih virusnih bolesti poput npr. vodenih kozica.

Nakon obavljenog testiranja, rezultati su gotovi isti dan, odnosno 2h od primitka uzorka u laboratorij. Cijena testiranja za pacijenta je 250kn.

Važno je naglasiti da je trenutačno u Medikolu dostupno testiranje na SARS-CoV-2 IgG, a uskoro će biti i mogućnost testiranja na SARS-CoV-2 IgM.

Ukoliko rezultati pokažu da imate razvijena IgG antitijela u organizmu (pozitivan test) to podrazumijeva da ste bili u kontaktu s virusom i preboljeli infekciju (sa simptomima ili bez simptoma bolesti).

Prisutnost IgM antitijela ukazuje na trenutnu primarnu infekciju koronavirusom.

COVID-19 IgM COVID-19 IgG Interpretacija rezultata
Negativan Negativan Nema trenutne ni prethodne infekcije koronavirusom
Pozitivan Negativan Trenutna primarna infekcija;

 

Negativan Pozitivan Preboljena infekcija; latentna infekcija; imunitet

 

Za više informacija kontaktirajte direktno Polikliniku Medikol pozivom na besplatan info broj telefona 0800 78 78 ili online mailom na: [email protected]

Poliklinika Medikol, od sumnje do dijagnoze u jednom danu!