Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dizajn

Novootvoreni Alduk dućan oduševljava svojom jednostavnošću

Jedan od najljepših zagrebačkih trgova je onaj kralja Tomislava, a poznati hrvatski dizajner je Ivan Alduk upravo je njega odabrao za lokaciju svog novog dućana.

Jedan od najljepših zagrebačkih trgova je onaj kralja Tomislava, a poznati hrvatski dizajner je Ivan Alduk upravo je njega odabrao za lokaciju svog novog dućana.

“Zaboravit ću tri mjeseca radova i uređenja, a zatim zatvaranje svega i onda razorni potres. Zaboravit ću i još jednu turu radova i majstora, te ponosno reći da se otvorenje dogodilo očito onda kada je trebalo biti, bez obzira na ranije planove. Naš novi prostor na adresi Trg kralja Tomislava 19 je otvoren, radit će svaki radni dan od 12h do 20h, a subotom od 9 do 15h. Vjerujem da smo gradu Zagrebu i hrvatskoj modnoj sceni, našim suradnicima i klijentima podarili jedan vizualno upečatljiv prostor koji izvrsno prati estetiku brenda”, izjavio je Ivan.

Poznato je da Alduk svoje projekte radi izuzetno promišljeno i s pravim timom, stoga nas ne treba ni čuditi novi dućan koji odiše originalnošću. Bjeloruski arhitekt Alexandr Aranovich, s kojim je dizajner već surađivao, je zaslužan za impresivno dizajnersko rješenje 140m2 velikog prostora. Tonovi svijetlo sive i tamno sive su suprotstavljeni s intenzivnom zlatno-žutom nijansom, a naglasak je stavljen na bogato teksturirane zidove od dekora te pomalo neobične, posebno dizajnirane štendere.

Cijeli prostor je omekšan zelenilom biljki kao izvrsnom sponom između modernog interijera i Trga kralja Tomislava.

“Nalazimo se na predivnom Tomislavcu, tik uz Umjetnički paviljon, a interijer novog dućana je upravo preslika onoga što vidimo kroz naše izloge – sivi beton i šljunak koji okružuju u žuto nijansiran Umjetnički paviljon s pregršt zelenila. Moderna reinterpretacija svega ovog što nas okružuje kako bismo arhitektonsko rješenje uklopili u taj dio Zagreba i na jedan način mu odali počast”, nadodao je Ivan nit vodilju pri osmišljavanju interijera.

Brojke i detalji oko novog Alduk dućana su doista zanimljivi i impresivni. Iskorišteno je 132m željeznih cijevi za izradu posebno dizajnirah štendera u tri boje – žutoj, sivoj i crnoj. Dizajner je upotrijebio čak 360m2 bogatog dekora iz Grčke i Slovenije kako bi njime prekrio 54m zida. Prostor obasjava 78 rasvjetnih tijela, a dizajner je čak sam dizajnirao klupu u crnom tonu koja je izrađena u Hrvatskoj. Sav sjedeći namještaj je u crnom tonu, a proizveden je u Hrvatskoj i Italiji. Cijeli jedan zid je prekriven u zrcalo, a teži čak 120kg.

“Veselimo se novoj etapi poslovanja, pogotovo nakon svega što smo prošli prethodnih mjeseci. Vjerujem i da će normalizacija života ići svojim tijekom te da je pred nama puno dobrih kolekcija koje se mogu pogledati, isprobati, kupiti ili naručiti u radno vrijeme dućana dok će za isprobavanje i naručivanje vjenčanica i dalje biti potreban dogovor termina kako bi se mladenkama u potpunosti mogli posvetiti”, rekao je Ivan.

Ne propustite

Fashion report

Nova Alduk Bridal '24 kampanja, vizuali koji izvrsno korespondiraju s trenutnim modnim tokovima te unose svježinu na repetativno domaće tržište, odiše high fashion estetikom...

Predstavljamo

Zajednički cilj je nabaviti defibrilator/monitor za Kliniku za infektivne bolesti KBC-a Rijeka, koja je ovih dana pod povećanim opterećenjem zbog zbrinjavanja pacijenata zaraženih koronavirusom.

Fashion report

Ivan Alduk i ovaj je put uspio na inovativan način predstaviti svoju novu kolekciju od čak 52 modela na kojoj je rađeno posljednja tri...

S modne piste

Fotografija govori tisuću riječi, a modna ilustracija možda i više. Kako god, ovaj projekt poznatog dizajnera nas je definitivno osvojio.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.