O čemu mama i tata pričaju kad ostanu sami u dječjoj sobi…

Kad se obitelj poveća za jednog ili dva člana preko noći i uloge u obitelji, ali i odnos među partnerima se stubokom promijeni. Na druženju u novoouređenom prostoru Magic Baby u zagrebačkom Arena centru glumica Mirna Medaković Stepinac, supruga Ivice Kostelića Elin Kostelić i novinar N1 televizije Ivan Skorin podijelili su svoje priče iz dječjih soba pred mamama blogericama koje su i same osmjesima i kimanjem glava pokazale da znaju o čemu njih troje pričaju.

Dolaskom novog člana obitelji i dinamika odnosa među partnerima se mijenja, a oba su partnera usmjerena na biće koje treba svu njihovu pažnju i brigu. Iako je rođenje djeteta sasvim sigurno jedan od najljepših događaja u životu, ono sa sobom nosi i manje lijepe trenutke o kojima se manje ili uopće ne govori. Magic Baby dječja soba u kojoj su gosti otkrili detalje iz dječjih soba svojih mališana uistinu je jučer bilo mjesto ugodnog druženja i iskrenih razgovora.

Elin Kostelić tako je priznala da ponekad ima grižnju savjest posvećuje li jednako pažnje 4-godišnjem Ivanu kao i 2,5-godišnjem Leonu i je li poljubila kojeg više puta nego onog drugog. Glumica Mirna Medaković Stepinac otkrila je da je kroz istu priču prolazila kad je dojila, jer bi jedna od djevojčica blizankinja, a koju nije u tom trenutku dojila, nerijetko plakala. U pomoć su im u tim trenutcima uskakali supruzi, ali i svekrve koje su znale da ništa nije zauvijek i da će sve na kraju biti dobro, jer dok nije dobro – nije kraj.

Poseban pljesak okupljenih dobio je Ivan Skorin kad je ispričao kako je, istina, spavao na kauču kad se rodila Anica, no i kako su imali dječji krevetić na kotačiće, pa bi Anicu dovezao k sebi u dnevnu sobu i nahranio ju da supruga uhvati bar nekoliko sati sna. Pronaći vrijeme za sebe, ali i za partnera, u prvim mjesecima nije jednostavno, ali uz međusobno razumijevanje, potporu i razgovor nije nemoguće. Upravo iskren i otvoren odnos, ali i podjela obveza učinili su da njihovi partnerski odnosi i nakon dolaska novih članova obitelji u njihove živote funkcioniraju.

Razgovor su pažljivo pratile i dvije trudnice, Anita Dujić i Iva Tuđa koje su zaključile kako je najbolje da se dobro naspavaju dok mogu i razgovaraju sa svojim partnerima o svemu o čemu žele, jer kako su priznali Mirna, Elin i Ivan, na prvim izlascima u dvoje nakon rođenja djece jedina tema njih i njihovih patnera bila su upravo djeca.

Fotografije: Miro Martinić