Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

O ovome se šuška: bio&bio u dvije godine poštedio planet dvije tone plastike!

bio&bio je u protekle 2 godine, zahvaljujući prebacivanju svoje robne marke u šuškavu ambalažu od celuloznih vlakana, poštedio planet čak 2 tone plastike!

Dugogodišnje zagađenje plastikom te zabrinjavajuća prisutnost mikroplastike u zraku, vodi i hrani nameću pitanje – kako smanjiti to opterećenje? Prirodi je potrebno čak 240 godina za razgradnju jedne plastične vrećice, a čak 1000 godina da razgradi jedan plastični predmet. bio&bio je u protekle 2 godine, zahvaljujući prebacivanju svoje robne marke u šuškavu ambalažu od celuloznih vlakana, poštedio planet čak 2 tone plastike!

bio&bio kupci kao najveća podrška

Ovaj pionirski projekt pokrenut je 2020., a do danas je zapakirano više od 140 različitih proizvoda koji se nalaze na bio&bio policama. Od prvog dana, najveću podršku ovoj hvalevrijednoj inicijativi pružaju njihovi vjerni kupci, i sami željni pozitivnih promjena. Svaki put kada posežu za organskim proizvodima u šuškavoj, kompostabilnoj ambalaži, bio&bio kupci direktno utječu na smanjenje plastike u okolišu.

Idu u isti koš s korom banane ili salatom

Šuškava folija u koju se pakiraju žitarice, mahunarke, orašidi, sjemenke i druga organska hrana ne sadrži plastiku. Ona je načinjena od prirodnih celuloznih vlakana koja se u potpunosti razgrađuju. Nakon korištenja, vrećicu i naljepnicu, koja je također biorazgradiva, možete odložiti u kantu za bio otpad zajedno s ostacima kora voća i povrća, ljuskama jaja, taloga od kave i slično.

Svatko može biti dio pozitivnih promjena

Svatko od nas svojim postupcima može pozitivno utjecati na vlastito zdravlje i zdravlje okoliša: paziti na potrošnju vode i električne energije, kupovati organske namirnice, razvrstavati otpad, ponovno koristiti ili reciklirati stvari, izbjegavati korištenje jednokratne plastične ambalaže i slično.

Odabirom organskih bio&bio proizvoda u kompostabilnoj ambalaži, izravno doprinosite zdravijem i zelenijem planetu, kojeg ostavljamo budućim generacijama.

Više

Zanimljivosti

Iz bogate eko i organske bio&bio ponude dolaze blagdanski setovi i kreativni darovi.

Savjeti stručnjaka

Imunološki sustav naš je saveznik koji danonoćno brani tijelo od svih mogućih napada

Savjeti stručnjaka

Zamislimo jetru kao centralnu detoks tvornicu koja, uz to, ima još stotine važnih funkcija u organizmu.

Gastronomija

Mediteranska prehrana jedna je od najpopularnijih, a mogli bismo reći i da je više od same prehrane.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.