Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Obilježen Food Revolution Day

Food Revolution je svjetski pokret pod okriljem Jamie Olivera, slavnog britanskog chefa.

Food Revolution je svjetski pokret pod okriljem Jamie Olivera, slavnog britanskog chefa. Cilj mu je edukacija o hrani i povratak zdravih kuhanih obroka u obitelji, škole, vrtiće itd. te naglasak na lokalni uzgoj i kupnju namirnica. Zapanjujućih 41 milijuna djece mlađih od 5 godina ima prekomjernu težinu, a 159 milijuna djece je pothranjeno. Bitno je djeci omogućiti kvalitetnu hranu i edukaciju o osnovama zdrave prehrane i kako bi odrasli u zdrave ljude pune energije i potencijala za učenje!

Ambasadori diljem svijeta svake godine u svibnju slave Food Revolution Day, organizirajući pritom različite akcije.

Otok Krk ima svoju Food Revolution zajednicu, koja je ove godine drugi puta proslavila Food Revolution Day! facebook.com/FoodRevolutionOtokKrk.

6

Na Jamiev rođendan – 27. svibnja, u Malinskoj na Krku, ambasadorica Food Revolutiona Sabina Barbiš, te tim kuhara volontera, među kojima su i Ratko Iveković, Časlav Matijević i Šime Sušić iz show-a Masterchef, te volonteri iz Malinske i Krka: Laura Ljubić, Martina Kalauz, Katarina Kraljić, Maria Elena Brusić i Dino Buljat; kuhali su ukusna jela, u duhu Jamie Oliverove kuhinje. Pripremljena hrana bila je besplatna.

8

Na meniju su bili: gulaš od divljači s fužima, dagnje na buzaru, tjestenina s povrćem i plodovima mora, domaći pršut, hrskava šarena salata, voćni smoothiji i najnoviji krčki veganski sladoled bez šećera i mlijeka! Nudilo se ponešto slano i slatko, na oduševeljenje malih i velikih! Ljubav prema hrani i želja da se ista prenese posjetiteljima, osjetila se u svakom tanjuru!

Osim u Malinskoj, Food Revolution Day, ponukan prošlogodišnjim u Malinskoj, ove se godine prvi puta obilježio i u Zagrebu, Varaždinu i Dubrovniku!

Anketa o prehrambenim navikama djece

Prošli mjesec, u suradnji s Hrvatskim akademskim centrom primjenjenog nutricionizma, Sabina je u osnovnim školama u Vrbniku, Omišlju, Dobrinju i Vrhu održala kratku anketu o prehrambenim navikama djece. Anketu je ispunilo 434 učenika. Pitanja su bila o omiljenim i neomiljenim namirnicama i školskim obrocima, sudjeluju li u pripremi hrane kod kuće i sl. Rezultati ankete bit će uskoro objavljeni na Facebook stranici facebook.com/FoodRevolutionOtokKrk. Veliko hvala svim profesorima i učiteljima, koji su ovu inicijativu podržali!

11

Food Revolution Day 2017 omogućili su divni ljudi, čije srce snažno tuče za one najmanje. Njima u ime Food Revolution-a Otok Krk ovim putem veliko hvala: Gelati d’Oro, Enzita.hr, Klara Marić Kanfanar, Kuća krčkog pršuta, Mesnica Jerković, Mesnica Čučković, Gastro ribarnica Omišalj, Argola, Tonini d.o.o., Tutti Frutti, TO Ivić, TUO Giovanni, TO Zelenjava, Maravić d.o.o., P&B Hortikultura, Pekara Vrbnik, Priroda&društvo Zagreb, Market Maja, Hotel Malin, Konoba Nino, Villa Margaret, Kavana Beleca, Ugostiteljski objekt Jeger, PG Šantek, Drobnica, Frajona d.o.o., Vinarija Šipun, Veli’s, Superheraw, Mario Bradarić Photography, Hrvatski akademski centar primjenjenog nutricionizma, Udruga Termen, Radio Otok Krk, Portal Otok Krk, TZ općine Malinska–Dubašnica i Općina Malinska–Dubašnica.

Kako možete sudjelovati?

  • Prijavite se na jamiesfoodrevolution.org i podijelite link na revoluciju sa svima!
  • Uključite djecu!!! Bilo da ste učitelj ili roditelj, potaknite djecu da zavole hranu jednostavnim receptima.
  • Preporučite lokalnoj školi da preuzme Food Revolution nastavne materijale!
  • Širite glas, podržite Food Revolution Otok Krk, preuzmite i dijelite digitalne materijale putem društvenih medija; organizirajte aktivnosti s djecom kod kuće ili u svojoj zajednici, s lokalnim kuharima. Što god učinili, podijeliti svoje fotografije na društvenim medijima uz #FoodRevolution

Ne propustite

Gastronomija

Planetarno popularni Jamie Oliver u prosincu nadahnjuje u svojim dvjema emisijama na kanalu 24Kitchen.

She Book Club

Jamie Oliver, jedan od najprodavanijih autora kuharica na svijetu, vraća se s najukusnijim receptima na bazi povrća.

Predstavljamo

Food Revolution, projekt koji je pokrenuo Jamie Oliver, slavnog britanskog chefa, kao odgovor na sve veću pojavnost pretilosti u djece u svijetu.

Gastronomija

Zanimljiva i prefina priprema glavonožaca

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.