Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Obračun sa sadržajem ormara!

Proljeće je baš idealno vrijeme za obračun s nagomilanim stvarima.

Vječna boljka svakog ormara – u njih više ne staje ni iglica, a obično nikad nemate što za obući… Proljeće je baš idealno vrijeme za obračun s nagomilanim stvarima.

1. Van s obojenim majicama

Pranjem u perilici mnogi odjevni predmeti znaju dobiti novi sloj boje od drugih komada odjeće. Ili pak svijetle mrlje. I onda ih spremimo u ormar gdje stoje složene mjesecima pa i godinama, iako dobro znamo da ih nikada više nećemo koristiti – pa ni kao majicu za spavanje…

2. Ne skupljajte neuparene čarape

I ovdje perilica uzima svoj danak: nakon pranja rublja, često nestane jedna iz para čarapa. Ako negdje imate skriveni kutak za neuparene primjerke, vrijeme je da ga rasčistite!

ormar 2

3. Poklonite stvari koje ne nosite

Ormari i ladice ispunjene su s oko 30% odjeće i obuće koju ne nosimo. Ako je taj rok dulji od dvije godine – vrijeme je da se oprostite s njima. Vjerojatnost da ćete ih ponovno odjenuti ravna je nuli. Isto vrijedi za odjeću i obuću koju ste kupili samo zato što je bila na sniženju, a da ju nikada niste nosili jer vam se zapravo ne sviđa, pretijesna je, prevelika… Ove komade koje niste nosili nemojte baciti u smeće, nego ih poklonite prijateljima i kolegama s posla.

4. Riješite se nekvalitetnih komada

Vuneni pulover koji vas toliko grebe da ga nikada ne nosite ili pak pušta mucice na sve strane ili primjerice haljina koja se zgužva čim ste je odjenuli i usto se lijepi na čarape… Imate zasigurno barem 10 takvih nefunkcionalnih primjeraka u svome ormaru i sam pogled na njih vas razljuti. I to je dovoljan razlog da ih se riješite.

5. Odvojite se 

Postoje u ormarima komadi koji kao da vam se podsmjehuju – traperice iz mladosti u kojem više nikada nećete moći stati. I sve one druge stvari koje su vam postale premale. Ili ste ih takve kupili u nadi da ćete smršaviti. Vrijeme je da ih izbacite iz ormara!

Izvor: sretna.hr

Ne propustite

Moj dom

Sigurno u ormaru čuvate neku od najdražih haljina koju tako dugo imate, a jedna je od rijetkih koja vam još nije dosadila.

Duh i tijelo

Naš dnevni boravak, kupaonica, ostava ili ormar govore o nama više no što mislimo.

Suncokreti na oblacima

Sve češće i češće izbjegavam gomile natiskanih ljudi, zatvorene i zadimljene prostore, abnormalne buke.

Moj dom

Izbacite nepotrebnu odjeću i organizirajte ju lakše korištenje.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.