Od MILF do WHIP

Od gospođe Robinson do “Stiflerove mame”, od Demi Moore do Brigitte Macron, seksi žene određene dobi – osobito one koje su u odnosima s mlađim muškarcima – odavno su počašćene vulgarnim oznakama poput “MILF” i “cougar”. Da. Sve do sada.

U britanskoj dnevnoj emisiji This Morning, pisac Bibi Lynch ponudio je novi, mi ćemo reći pozitivan prijedlog – skraćeno WHIP, (Women who are Hot, Intelligent, and in their Prime) ili prevedeno “žene koje su seksi, inteligentne i na svom vrhuncu“. Napomenimo samo da Lynch nije oženjen i da ima pedesetak godina te je dodao kako su WHIP za njega duhovitije, pametnije i totalno seksi.

Ovaj osnažujući rebranding vjerojatno će biti dobrodošla vijest za legendarne WHIP-ove kao što su Madonna, Mariah Carey, Sam Taylor-Johnson i Joan Collins, koje su sve obilježene kao grabežljive starije žene koje love bespomoćne mladiće – slatkiše.

Šokantno, ovo je još jedan od onih duboko ukorijenjenih seksističkih dvostrukih standarda u društvu, jer ne postoji popularni muški ekvivalent za MILF ili cougar; pa čak i “šećerni tatica” (sugar daddy) nije tako uvredljiv. Umjesto toga, društvo hvali seksi mušku sijedu kosu, hvali velikog lovca koji pod rukom vodi dvostruko mlađu ženu. (Bez uvrede Georgeu Clooneyju.)