Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Putovanja

Od salaša do vajata – upoznajte drugu stranu Srbije

Ako mislite da ste Srbiju dovoljno upoznali kroz njene gradove, vrijeme je da posjetite srpsko selo.  

Naši istočni susjedi sjajni su domaćini koji su nas mnogo puta ugostili i priredili vrhunsku zabavu koju pamtimo cijeli život. Bilo da ste s društvom išli u Beograd, na EXIT u Novi Sad, ili pak na skijanje na popularni Kop, Srbija vas sigurno nije ostavila ravnodušnima!

Novo doba donosi nove oblike provoda, pa će se neki možda odlučiti za odmor s manje gužve, manje tempa, a više uživanja u zelenilu, domaćoj hrani i aktivnijem odmoru na čistom zraku.

Ako mislite da ste Srbiju dovoljno upoznali kroz njene gradove, vrijeme je da posjetite srpsko selo.

Aca Milutinović – Cvejin Salas Begec

Odmor u selima Srbije postaje sve češći izbor turista kao način boravka u manje poznatim krajevima, daleko od gradske gužve, u okruženju netaknute prirode, na čistom zraku, a u blizini nacionalnih parkova, parkova prirode, rijeka, jezera i zanimljivih turističkih atrakcija i lokaliteta.

Sva raznolikost Srbije vidljiva je u njenim selima.

Dragan Bosnić – vetrenjača Ravno Selo

U Vojvodini prevladavaju salaši, smješteni u pitomim ravnicama i okruženi plodnim njivama, poljima pšenice, suncokreta i kukuruza. Poznati su po izuzetnoj gastronomiji, obilnoj trpezi i nadaleko poznatim vinima. Na mnogima od njih moći ćete jahati, ili se upoznati sa starim zanatima. Baš kao i kod nas, i u Srbiji ovakve destinacije nude odmak od modernog svijeta isprepletenog tehnologijom.

U selima Šumadije i Pomoravlja iskusit ćete sve čari polaganog i zelenog turizma. Na imanjima okruženim šumama, voćnjacima i vinogradima, susrest ćete se sa starim rasama domaćih životinja, uživati u domaćim specijalitetima, odličnom vinu i rakiji koju u ovom kraju nazivaju „šumadijskim čajem“.

Dragan Vildović – Vino

Na planinama Zapadne Srbije odmarat ćete u toplim brvnarama i vajatima, dok vas živopisna sela na obroncima planina zovu na šetnju, skijanje i planinarenje. Uživat ćete u mirisima planinskog bilja i crnogoričnih šuma, ali i u okusima domaće hrane.

Seoska su domaćinstva Istočne Srbije vrlo raznolika, a svojom se ljepotom i gastronomskom ponudom izdvajaju staroplaninske kuće s verandama. Sela u blizini Sokobanje svojom prirodnom ljepotom, mirom, čistim zrakom privlače i turiste novog doba – tzv. digitalne nomade.

Dragan Vildović – Iz spota Soulfood

Neka od seoskih domaćinstava pretvorena su i u prave male turističke komplekse sa sportsko-rekreativnim sadržajem, bazenima i komforom koji pruža sve pogodnosti suvremenog načina života.

Srdačni i gostoljubivi domaćini, koji gosta primaju kao prijatelja, učinit će vaš boravak na srpskom selu posebnim.

Birajte ovog ljeta odmor u selima Srbije!

AUTOR TEKSTA: Turistička organizacija Srbije

Naslovna fotografija Vladimir Tatarević.

 

Više

Putovanja

Ako ste uz to tip koji voli uzavrelu atmosferu i odličan provod tijekom dana na stazi, ili noću u nekom od restorana, barova i...

Putovanja

Srbija obiluje turističkim destinacijama, kako tradicionalnim i poznatim, tako i onim dobro skrivanim.

Putovanja

Bjeloglavi sup, jedna od dvije preostale vrste strvinara koji se danas gnijezde području Srbije, samo je jedna od njih.

Dobar posao

Portal MojPosao počeo je suradnju s vodećim portalima u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.