Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Petra
Petra
Petra

Putovanja

Odaberimo Petru za put u Petru!

Koja Petra putuje u Petru? Glasujete i izaberite Petru sretnicu!

Cijeli kolovoz je u znaku Petri. Hvala svim Petrama na sudjelovanju. Nije nam bilo lako!

I, konačno, izabrali smo 5 finalistica, 5 divnih Petri i sada trebamo vašu pomoć! Biramo prvu od 100 Petri koje vodimo u Petru!

Pročitajte njihovu priču, glasujte i odaberite She Petru, sretnu putnicu.

Petra Maričić: A zašto ne?!

Ne mogu smisliti dobar razlog zašto ne bih ja bila jedna od tih 100 Petri. Dobro, hajde, priča o nastanku imena obiteljskim prenošenjem i nasljeđivanjem poprilično je klišej i rijetko zapali sugovornika ili čitatelja.
Ali, sad, nešto zanimljivije o meni… Mislim da ja trebam biti u tih časnih 100 predstavnica divnog imena jer sigurno nema niti jedna koja je juniorska prvakinja Hrvatske u dizanju utega. Ej, nije to zezancija, imam i pehar. Treninzi su hobi, a većinu vremena mi “pojede” faks. Trenutno studiram u Rijeci na Medicinskom fakultetu i u slobodno vrijeme volontiram učeći s djecom u dnevnom domu.

PetraMaricic

Petra Maričić

Putujem kad stignem i kad me brat povede, dosta europskih destinacija je iza mene, a mislim da je već vrijeme za probijanje ovokontinentalnih barijera. Uvjerena sam da se Petre i ja odlično slažemo, jer je jedno od mojih najboljih putovanja bilo upravo s dvjema Petrama. Zajednički smo branile boje Hrvatske, stvarale nova prijateljstva i nezaboravna iskustva. Dakle, sigurna sam da je putovanje u stilu “100% Petra” pun pogodak!
Uostalom sam prilično praktična putnica, ne povraćam u avionima i autobusima, ne hrčem i spavam prilagodljivo u različitom društvu i različitim vremenskim zonama.

A za kraj, mislim da je očito da bi slika iz Petre savršeno upotpunila ovaj mozaik (u privitku)…
Pozdrav,
Petra Maričić, Rijeka

Petra Kovačić: A kako se drugačije zvati?!

Ime sam dobila po svom pradjedu Petru koji je bio brijač u Hvaru. Znao je njemački i talijanski i poznavao je opernu glazbu – bio je vrlo kulturan, kaže moj otac.

Moj prijatelj je došao do zaključka da se ja nikako drugačije nisam ni mogla zvati nego Stina (Petra = Stijena), jer sam rođena od oca kipara i mame koja je cijeli radni vijek bila kustos Galerije Ivana Meštrovića – velikog hrvatskog kipara, a i sama sam kiparica.

Petra Kovačić

Petra Kovačić

Jesam li ugodno društvo i zašto baš mene povesti na putovanje, također je najbolje pitati moje prijatelje, pa evo par odgovora koje sam dobila:

  • „Naravno da si ugodno društvo. Ja bih te svakako povela sa sobom na bilo koje putovanje. Djeluješ na mene kao apaurin. Ljubim te.“
  • „Draga, ti si donosioc mira! Strpljivo uho za slušanje, veliko srce i ugoda za sva čula, naravno i jako lijepa z vana kako i znutra, toliko od mene. Pusa. P.S. za društvo na putovanjima također za poželjeti. „
  • „Najdraže dalmatinsko stvorenje, bez sumnje.“
  • „Sviđa mi se što imaš tu djetinju iskrenost i veselje i što nisi ni malo proračunata, niti teška, ni komplicirana. Išla bih rado s tobom na putovanja i zato jer se može s tobom super glupirati, filozofirati, a i šutjeti. I to je baš zabavno i ugodno!“

Pozdrav,
Petra Kovačić, Split

Petra Zadro: Ispravite nepravdu!

Kolegica mi je poslala link na vašu nagradnu igru i jedva sam dočekala priliku prijaviti se!

Ime sam dobila dosta jednostavno. Roditelji su jednostavno voljeli ime i odlučili i prije nego sam se rodila, ali su isto tako dvadesetak godina kasnije, otišli u Petru bez Petre!

Mislim da je krajnje vrijeme da se ta nepravda ispravi pa da i ja (ova klinka iz prvog kolaža koja je već izrasla u ovu veliku na slici pokraj) mogu reći da sam tamo bila.

Petra Zadro

Petra Zadro

Povesti bi me definitivno trebali jer sam jako društvena osoba koja uz pjevanje i ples obožava putovanja tako da sam pravo društvo za avanture! I nakon preko nekoliko europskih putovanja, New Yorka i Kube, krajnje je vrijeme da odem istočnije od Turske, koja je trenutno moja najistočnija posjećena točka. Tako da, pliiiz povedite me! Već sam napola spakirana i spremna!

Lijep pozdrav,
Petra Zadro, Zagreb

Petra Tičić: Slavljenica

Ja sam Petra! Još samo jedna u nizu. Ime sam dobila zapravo na tradicionalan hrvatski način, pradjed mi je bio Pere, tata mi se zove Petar, pa je bio red da se loza imena Petar, odnosno Petra, nastavi. Tako sam i ja dobila ime Petra. Nije ništa specijalno niti maštovito, ali mogu reći da je to ime nekako i odraz naše osobnosti, u nekim stvarima smo tvrdi k’o stijene, što može biti i prednost i nedostatak. Zavisi kako tko shvaća i s koje strane gleda. Ja to shvaćam kao pozitivno, jer uspijevamo odoljeti velikim nedaćama ovoga svijeta. Isto kao što grad Petra uspijeva odolijevati vremenskim neprilikama, tako mi uspijevamo životnim.

Dolazim s otoka gdje je više od pedeset posto kamen. Kao što vidite sve je nekako u mome životu obilježeno kamenom. Pa bi bilo lijepo da jedno poglavlje moje knjige obilježi još jedan prekrasan i poseban kameni grad zvan Petra.

Petra Tičić

Petra Tičić

Inače jako volim gledati dokumentarce i volim putovati (mislim, iskreno, tko ne voli). Gledajući raznorazne dokumentarce jednom sam naletjela i na dokumentarac o Petri i nisam mogla vjerovati da zaista postoji grad koji se zove kao ja. Naravno da sam u tome trenutku pomislila isto što i sve ostale Petre: Moram otići tamo jednog dana! Ipak je to „moj grad“. Nisam se htjela obeshrabriti, niti si govoriti, pa nema šanse da odeš tamo, pa to je na drugom kraju svijeta, već sam mislila pozitivno i ostala otvorena svim opcijama, jer u ovom životu ništa nije nemoguće! I evo mi idealne prilike!

Još me više obradovalo kada sam vidjela da vaša ponuda pada taman na moj rođendan. Inače rođena sam 20.11. i to bi mi bio idealan poklon za rođendan. Mislim da bih bila najsretnija na svijetu da ga ja, Petra, proslavim u Petri.

Pozdrav,
Petra Tičić, Povljana, otok Pag

Petra Vuković: Povedite me, naučit ću puno

Ja sam Petra i dobila sam ime po svom djedu Petru.
Kada sam pročitala natječaj, prvo što mi je palo na pamet jest da je grad zasigurno pun stijena, a bome se nisam prevarila.
Studiram filozofiju i religijske znanosti i baš zato sam osoba koju trebate povesti na putovanje. Studij se jako puno bavi biblijskim, grčkim i rimskim izvorima, a grad Petra je sjecište svega toga. Ovo je prvi puta da čujem za ovaj grad, a sigurna sam da bi i moji kolege na faksu rado htjeli čuti doživljaje s putovanja.

P.S. Ako neću biti sretnica koju izaberete, voljela bih da barem izaberete neku od Petri s Filozofskog fakulteta Družbe Isusove.

Taj grad će nam sigurno proširiti znanja za studij.
Petra Vuković, Zagreb
[box style=”0″]

She.hr u suradnji s Elephant Travelom, Petra Voyage te medijskim partnerima projekta Croatian Travellerom i Slovenian Travellerom vodi 100 Petri u Petru.

OVDJE dajte glas najshe Petri. Glasovanje je otvoreno do 25. kolovoza u 17 sati.

[/box]

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Naučiti djecu da od najranije dobi redovito i pravilno peru zube može biti pravi izazov.

Zanimljivosti

Istakni svoj jedinstveni stil uz orginalne TOCO tenisice

Zanimljivosti

Damir Kedžo ponovno podiže medijsku prašinu, no ovoga puta riječ je o pjesmi ‘Izbor je tvoj’ za koju je spot sniman u veličanstvenoj jordanskoj...

Fashion report

Kupci su prepoznali njihov proizvod te su jako zadovoljni omjerom cijene i kvalitete. Svi su proizvodi isključivo izrađeni od kvalitetne kože, a kupci to...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.