Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Odaberite tri najposebnija imena!

Ime bi trebalo biti pomalo posebno, trebalo bi biti u trendu i na samom kraju, nerijetko mislimo i da se mora jednostavno izgovarati.

Gwyneth Paltrow kćeri je nadjenula ime Apple (Jabuka), a pjevač Rob Morrow svojoj kćeri je dao ime Tu, tako da se malena zove Tu Morrow (tomorrow=sutra). Pomalo neobično?

Budući roditelji znaju da je ponekad teško odabrati ili čak osmisliti ime djetetu. Ime bi trebalo biti pomalo posebno, trebalo bi biti u trendu i na samom kraju, nerijetko mislimo i da se mora jednostavno izgovarati. Tko zna gdje ćete otići i gdje će vaše dijete odlučiti živjeti!? Pritom treba imati na umu da će dijete ime, koje mu odaberu, imati za cijeli život. Osim ako ga ne odluči promijeniti!

Dugo se polemiziralo o imenu sina Maje Šuput – Bloom. Kći Borisa Novkovića se zove Si, kći Matije Dedića, Lu. I Ella Dvornik je objašnjavala imena svoje djece…

Ovo smo pitanje postavili i mama influencericama-  Ivani Blažoti Mioč i Ani Vladusic.

Ime za curicu smislili smo odmah, a za dečka smo se namučili. Pregledali smo sve online popise imena, prelistali enciklopediju… Kako se bližio termin i malac se ritao kao lud, jednom smo se našalili da udara kao Lennox Lewis. Zvučalo je odlično – netradicionalno, drugačije, malo fantasy. Naravno, nikome nismo otkrili do dana poroda kako nas djedovi i bake ne bi pokušali odgovoriti, a druga imena nisu ni predlagali jer su znali da ćemo ionako po svom“, izjavila je Ivana Blažoti Mijoč, prva i vodeća beauty influencerica. 

Omiljena mama blogerica Ana Vladusic komentirala je: „Čovjek bi očekivao iznimnu kreativnost kada se radi o odabiru imena djece u miješanom braku kao što je naš no istina je ipak malo drugačija. Prvo dijete smo nazvali tradicionalnim dubrovačkim imenom Antea iako smo ga realno vidjeli u vikend prilogu lokalne televizije te nemamo nikoga iz Dubrovnika. Ime za drugo dijete smo odabrali odmah na početku trudnoće bez previše nesuglasica i nekog posebnog razloga. Kasnije smo čuli priču o Mili Gojsalić koja je obranila narod od Turaka pa se držimo toga kako bi dijete mislilo da su roditelji ipak malo maštovitiji nego što zapravo jesu. Imenu trećeg djeteta je presudila zaposlenica općine nakon što se majka Hrvatica i otac Argentinac sat vremena nisu mogli dogovoriti je li ispravnije Franco sa “c” ili sa “k”.“

A tri!?

A kako je to kad sve to morate napraviti puta tri i to odjednom!? Kako u Hrvatskoj, tako i svijetu općenito, broj višeplodnih trudnoća je u porastu. Jedan od glavnih uzroka ove pojave je sve češća upotreba lijekova za plodnost i tretmana za umjetnu oplodnju. Pokazalo se i da majčinstvo u kasnijoj dobi, na koje se sve češće odlučujemo, povećava izglede za višeplodnu trudnoću.

Radenska nastavlja svoj dugogodisnji projekt Trojčeki u sklopu kojeg pomaže novorođenim trojčekima da im polazak u svijet bude sto jednostavniji i sigurniji, pomaže prijeko potrebnim darom – posebno dizajniranim dječjim kolicima za trojke Peg Perego Triplette Elite, uz komplet autosjedalica Primo Viaggio SL Luxe.

Bellabeat Leaf Urban

I vi se možete uključiti u projekt i virtualno odabrati tri najposebnija imena u 2022. godini. Možete glasati za već predloženo ime ili dati svoj prijedlog. Tako sudjelujete u nagradnoj igri do 13. ožujka 2022. u kojoj možete osvojiti Bellabeat Leaf Urban!

Posjetite stranicu gdje možete dati svoj glas za neko od već predloženih imena ili dati svoj prijedlog za najposebnije ime https://www.srcemzasutra.hr/trojceki/ .

Ne propustite

Putovanja

Iako nema veze s bivšim američkim predsjednikom, očita je sličnost duhovito iskorištena za promociju turizma u ovom slikovitom lučkom gradu smještenom u prefekturi Fukui,...

Drama Queen

Moram priznati da mi se ime u pubertetu nije previše sviđalo, ali razumjela sam čak simboliku i razlog zbog kojega sam dobila ime koje...

Zanimljivosti

Sadnjom 10.000 stabala omogućili smo smanjenje ugljičnog dioksida za 200.000 kilograma.

Obitelj

Iako demografska slika Hrvatske nije blistava, u posljednjih je nekoliko desetljeća broj višeplodnih trudnoća u porastu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.