Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

S modne piste

Odgovorno moderan povratak ELFSA na modnu pistu

Sinergijom neobične lokacije i upečatljivih odjevnih komada, dvojac je želio naglasiti da je modna industrija jedan od najvećih zagađivača na svijetu, ali i da je s održivim pristupom modi, itekako moguće biti odgovorno moderan.

Do zadnjeg trenutka tajno, reciklažno dvorište Žitnjak postalo je modna pista još jedne dizajnerske priče dobro poznatog hrvatskog modnog tandema, Aleksandra  Šekuljice i Ivana Tandarića. Ovoga puta pripremili su reviju „Slow down, go green“ koja istoimenu kolekciju za jesen/zimu 2021 fokusira na promišljenu domaću proizvodnju i održivi pristup modi, a sudeći prema prvim reakcijama brojnih modnih zaljubljenika, ELFSI su još jednom pogodili te pokazali kako istovremeno biti moderan i odgovoran.

Kako to obično i biva, kada je riječ o ELFSIMA, ovaj modni događaj predstavlja potpuni odmak od uobičajenog, smjestivši dizajnersku modu u nesvakidašnju okolinu – reciklažno dvorište koje je okupilo brojne uzvanike, ljubitelje mode te njihove vjerne prijatelje. Sinergijom neobične lokacije i upečatljivih odjevnih komada, dvojac je želio naglasiti da je modna industrija jedan od najvećih zagađivača na svijetu, ali i da je s održivim pristupom modi, itekako moguće biti odgovorno moderan.

ELSFI su prikazali potpunu kolekciju s kojom ostaju vjerni svom modnom rukopisu te filozofiji. Nosivim bezvremenskim klasicima, potvrđuju da ne samo da propagiraju održivost i promišljenost, već da to upravo i nude. U kolekciji se eklektičnim stylinzima izmjenjuju svečane haljine i futurističke jakne, a zastupljena je čitava paleta zagasitih boja, s mnoštvom nijansi starog zlata, bronce i zelene. Jedan od glavnih aktera je klasični sako koji u dizajnerskom smislu zaokružuje poruku usporavanja i principa vraćanja mode na tvorničke postavke, ali na vrlo zanimljiv i razigran način.

Najzastupljeniji model u kolekciji su haljine na preklop, koje su s godinama postale zaštitni znak dizajna ELFSA, a koje njihove klijentice posebno vole jer se s lakoćom mogu prilagoditi svakom stilu te liniji tijela. Odjevne kombinacije upotpunjene su malim i micro torbicama, a podići će gotovo sve jesenske i zimske outfite. Dio kolekcije izrađen je od recikliranih materijala, a tijekom proizvode, sav se otpad donira Zadruzi Humana Nova, koji se potom prerađuje.

Reviju ni ovaj put nisu propustile osobe iz javnog života Hrvatske pa su tako iz prvih redova u ovom modnom presjeku uživali Matija Vuica, Tihana Harapin Zalepugin, sestre Boudoir, Antonija Blaće, Doris Pinčić, Lejla Filipović, Olja Vori, Ida Prester, Uršula Tolj, Borna Rajić, Ivana Mišerić, Josipa Pavićić, Marta Fernandez, Iva Todorić, Emina Pršić, Danijela Pintarić, Ivana Delač, Nina Slamić Gudeljević, Nabilah Harron, Ana Miščević, Tomislav Petranović, Dalibor Petko, Stefan Orlić, Neven Ciganović te brojni drugi.

Ne propustite

Darivanje

Ljeto je u punom zamahu, a sunčani dani donose i potrebu za najboljim saveznikom protiv jakog sunčevog zračenja - sunčanim naočalama.

Fashion report

Answear.LAB je za svečano otvaranje ljetne festivalske sezone predstavio najnoviju kolekciju pod nazivom WE ARE ONE SOUND, koja kroz modu interpretira ljetne radosti i...

Trendovi

Ljeto je tu, a s njim dolazi i prilika da zablistate u prekrasnim ljetnim kombinacijama.

Fashion report

ELFS modna razglednica sve nas je još jednom podsjetila na radost života – joy de vivre.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.