Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zdravstveni karton

Održan „Moj hod za štitnjaču“ – u znak podrške oboljelima od bolesti štitnjače

Hrvatska udruga za bolesti štitnajče promiče važnost redovnih pregleda i poziva na podršku oboljelima.

Hrvatska je u samom vrhu najviše stope porasta karcinoma štitnjače u svijetu, a statistički podaci ukazuju kako je deset oboljelih na 100 tisuća stanovnika, što je definitivno alarm za uzbunu. S ciljem da se javnost osvijesti o ovom zdravstvenom problemu, Hrvatska udruga za bolesti štitnjače već godinama provodi hvalevrijedne manifestacije kako bi se oboljelima poslala poruka da nisu sami. Također naglasak je na edukaciji i redovnim pregledima, ali i na psihološkom aspektu – kako prihvatiti i nositi se s dijagnozom.

Ovoga puta, Verica Mešić, predsjednica udruge za bolesti štitnjače, a koja je i sama preboljela karcinom štitnjače, organizirala je „Moj hod za štitnjaču“, te je u pratnji kineziologinje Dragane Tišme, hodala od Zagrebačkih fontana sve do Samobora, gdje ih je dočekao profesor akademik Zvonko Kusić, počasni predsjednik Hrvatske udruge za bolesti štitnjače te predsjednik Hrvatskog društva za štitnjaču HLZ-a.

Već godinama, Hrvatska udruga za bolesti štitnajče promiče važnost redovnih pregleda i poziva na podršku oboljelima. Tijekom jeseni za osobe oboljele od bolesti štitnjače, održat će se i tematske radionice o liječenju, prilagodbi na bolest te očuvanju kvalitete života oboljelih.

Tako je i jučerašnjom akcijom Verica Mešić htjela pozvati pravne i fizičke osobe na donacije, kako bi na taj način podržali rad udruge, o čemu više možete saznati ovdje .

Foto: Matej Šimović

Više

Darivanje

Vrijeme je da ih upoznate! BITE ME je brand zdravih, organskih pločica i kolačića.

Savjeti stručnjaka

Što ako ste baš vi ove godine neizmjerno tužni jer ćete blagdane provesti sami, ili se samo osjećate usamljeno?

Suncokreti na oblacima

Zanimljivo je da kad sam bila mlađa nisam to nikad radila. Nikad se nisam stizala baviti analizama

Drama Queen

Fascinantno mi je to kako je u našem društvu postalo nemoguće dati konstruktivnu kritiku.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.