Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

SheRULES

Održan panel Budi lider(ica) povodom Dana žena

Uoči Međunarodnog dana žena, Međunarodna mreža poslovnih žena i Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora održali su panel diskusiju pod nazivom Budi lider(ica) koja je privukla preko 80 žena i muškaraca u predivnom prostoru Matise lounge bara.

Uoči Međunarodnog dana žena, Međunarodna mreža poslovnih žena i Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora održali su panel diskusiju pod nazivom Budi lider(ica) koja je privukla preko 80 žena i muškaraca u predivnom prostoru Matise lounge bara.

Na panelu su svoja mišljenja stavove razmijenile žena koje već dulji niz godina vode svoje tvrtke. Dorotea Affenberger, direktorica tvrtke Tahograf d.o.o. rekla je da je važno razvijati sebe kao osobu i da to nikada ne prestaje, a onda i kao lidera. Naglasila da je 10 % talent, a 90 % rad na sebi i svojim vještinama.

Ivna Medić iz odvjetničkog društva Kallay i partnera istaknula je „Žene očekuju da se njihov rad primijeti od strane nadređenih, a trebale bi biti proaktivne i zauzeti se za sebe. Razlika između muškaraca i žena više u tome da žene više vole verbalizirati o poslu i odlukama koje se donose nego muškarci. “

Dijana Veturelli iz Vettureli d.o.o. je imala potpuno drugačije iskustvo u svojoj karijeri u kojoj nikada nije imala osjećaj nejednakosti zato što je žena. Istaknula je kako se zalaže za tvrtke bez lidera koje će biti agilnije i koje će počivati na odgovornosti timova i osobnoj odgovornosti zaposlenih.

Gordana Matković iz Educamixa, centra za razvoj ljudskih potencijala je istaknula „Svaki lider mora imati integritet, autentičnost i poštenje je njemu ljudi vjeruju. Lider je vizionar, netko tko inspirira i vodi. No, što se tiče liderskih vještina i žene i muškarci trebaju iste setove vještina. Karizmatične lidere lakše naučiti liderskim vještinama, ali se te vještine mogu naučiti.“

Marija Tranjanac, ICC uslužni servis je istaknula da je njoj lakše raditi za ženama jer se bolje razumijemo, a njen najveći uzor je majka koja ju je potaknula da i sam otvori svoju tvrtku i bila joj podrška u razdoblju kada je i sama postala majka. Financijska neovisnost je po njenom mišljenju ključna stvar za svaku ženu.

Međunarodna mreža poslovnih žena osnovana je 2017.godine u Zagrebu s ciljem umrežavanja, edukacije, promicanja i osnaživanja žena poduzetnica i poslovnih žena u Hrvatskoj i u regiji. Zajedno činimo razliku.

www.mrezazena.com

Ne propustite

Dobar posao

U srijedu 21.9.2022. g. od 10 sati u robnoj kući IKEA održava se konferencija Prednosti zelene i digitalne tranzicije u realnom sektoru.

SheRULES

Tema konferencije je liderstvo u globalnom kaosu, odnosno velikim promjenama koje su zadesile svijet i na koje liderice i lideri trebaju pronaći adekvatan odgovor.

Dobar posao

Razgovarali smo s Helenom Nađ, članicom Međunarodne mreže poslovnih žena, majkom, magistrom procesnog inženjerstva, fitoaromaterapeutkinjom i vrlo svestranom mladom ženom koja silom prilika nije...

SheRULES

U organizaciji Međunarodne mreže poslovnih žena i Europskog doma Zagreb danas je održano online događanje uoči Majčinog dana - Majke - Poduzetnice u globalnom...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.