Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

S modne piste

Održana velika modna revija studija I-GLE

Povodom dvadesete obljetnice djelovanja, modni studio I-GLE sinoć je u intimnoj atmosferi Muzeja arhitekture u Zagrebu održao svoju prvu reviju nakon četverogodišnje stanke.

Povodom dvadesete obljetnice djelovanja, modni studio I-GLE sinoć je u intimnoj atmosferi Muzeja arhitekture u Zagrebu održao svoju prvu reviju nakon četverogodišnje stanke.

IMG_4004 IMG_4009

Modni dvojac koji stoji iza imena I-GLE, Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović, proslavile su tako svoj okrugli, dvadeseti rođendan predstavljanjem najnovije odjevne kolekcije.

IMG_3905 IMG_3931

“Riječ je o jednoj, zapravo, prijateljskoj proslavi uz prezentaciju naše najnovije modne misli. Koncipirale smo zbivanje kao pomalo tradicionalni modno-salonski manir umjesto klasične revije jer smo na taj način htjele oponirati danas standardnom predstavljanju kolekcija te distanciranost i otuđenost piste zamijeniti bliskošću i demistifikacijom univerzalne modne priče. Recentnom kolekcijom revitaliziramo pitanje intime i mode koja nastaje u malim manufakturama i koja ne pripada serijskom načinu proizvodnje, podcrtavamo njenu osobitost i vrijednost ne ustupajući emotivnosti samu kvalitetu, važnost i originalnost dizajna. Naprotiv, pozabavile smo se modom u njenom izvornom obliku kreiranja nove, suvremene vrijednosti koja propituje svoje bazične potrebe i nužnosti. Razvile smo jedan mali povijesno modni kroki referirajući se, naravno, na naš doživljaj naslijeđa koji se transformira u moderan chic”, rekla je Nataša.

IMG_3980

Budući da je baratanje volumenima, proporcijama i odnosima imanentno arhitekturi i odjeći – a u modnom rukopisu studia I-GLE izrazito naglašeno i posvjedočeno kroz njihovu suradnju u oblikovanju arhitektonskih elemenata – izbor ambijenta Muzeja arhitekture bio je savršen kontekst za proslavu jubileja, naglašavajući tako arhitekturu kao bitan dio duge I-GLE priče.

IMG_4019

Više

S modne piste

Najnoviju žensku kolekciju osmišljenu povodom 25.-e obljetnice rada i postojanja, doajen hrvatske mode, Ivica Skoko, predstavio je samostalnom revijom na jednoj od najljepših morskih...

S modne piste

Sinergijom neobične lokacije i upečatljivih odjevnih komada, dvojac je želio naglasiti da je modna industrija jedan od najvećih zagađivača na svijetu, ali i da...

S modne piste

Proljeće je stiglo, u svom veličanstvenom, raskošnom, romantičnom smislu. Poruka je to nove kolekcije Ivice Skoke.

Fashion report

Završna večer velikog modnog događanja Extravagant gala by Eternity obilježena je modnim spektaklom jednog od najpoznatijih hrvatskih dizajnera, Juraja Zigmana.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.