Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

S modne piste

Odvažna, ženstvena i edgy kampanja nove kolekcije brenda Lokomotiva

Lana Puljić, po povratku iz Londona, gdje se profesionalno usavršavala na London College of Fashion te završila postdiplomski studij Graduate Diploma Fashion Design Technology, najavljuje prvu comeback kolekciju za svoj modni brend Lokomotiva.

Nakon više od dvije godine pauze, mlada i talentirana hrvatska modna dizajnerica, po struci arhitektica, Lana Puljić, po povratku iz Londona, gdje se profesionalno usavršavala na London College of Fashion te završila postdiplomski studij Graduate Diploma Fashion Design Technology, najavljuje prvu comeback kolekciju za svoj modni brend Lokomotiva.

Odnedavno je krenula u solo vode, stoga prva samostalna kolekcija, koja predstavlja najbolje od dosadašnjeg rada, za nju ima posebno značenje. Nova kolekcija na idealan način odražava Lanin šarmantan i odvažan duh, svi komadi veoma su nosivi, no s druge strane, vrlo promišljeni, individualni i izrađeni s mnogo pažnje. S obzirom da predstavlja svojevrsni presjek rada dizajnerice, kolekcija obiluje iznimno bogatim i raznoliko korištenim materijalima: od satena, tila, preko žoržeta i lamea, do laganih vunenih štofova i šljokica. Prevladava bogat kolorit, jake boje poput vatrene crvene, zagasite plave, jarko žute i tamnozelene, s ponekom nijansom nježno ružičaste kao dijametralna suprotnost.

Pored jednobojnih, snažnih komada, kroz novu kolekciju provlače se i razigrani uzorci točkica te romantični cvjetni plavi i žuti dezen, a tehnika plisiranja i ovoga je puta zaslužna za istančane reljefe na odjevnim komadima, s prizvukom suptilnog luksuza. Lanine siluete su opuštene i ženstvene, a u suprotnosti su opušteni i lepršavi modeli od plissea te oni snažni i strukturalni poput bomberica i grandioznih volana, gdje je vidljiv utjecaj arhitekture pri dizajniranju i osmišljavanju odjevnih komada. Tako se u kolekciji izmjenjuju haljine i suknje mekih i lepršavih silueta, pojedine sa strukturalnim, gotovo arhitektonskim akcentima u vidu snažnih volana te frajerske oversized bomberice.

Zaštitno lice iznimno je perspektivna i nagrađivana glumica, dugogodišnja prijateljica i suradnica brenda, njezina svojevrsna muza kroz sve te godine – Tihana Lazović. Tihana savršeno utjelovljuje Lokomotiva djevojku; samosvjesnu, snažnu, svoju, iskrenu, bez dlake na jeziku, ali pomalo otkačenu, nekonvencionalnu, svojeglavu, koja dosta često ide protiv nekih “pravila”. Fotografiju potpisuje mladi Filip Koludrović, talentirani fotograf iz Rijeke, iza kojeg su već impresivni projekti poput naslovnice magazina Elle, Grazie i magazina L’Officiel, te brojni angažmani po cijelome svijetu. Filipova snažna estetika i jasna kreativna vizija idealno se uklopila u Lokomotivin izričaj, pomalo mračan, ali svakako snažan, jasan i čist.

Hrabra i pomaknuta, no s druge strane jako ženstvena i romantična, nova kolekcija baš je poput same Lane. Sa svojim sjajnim odjevnim komadima, koje za sobom nose chic duh ležernosti i neopterećenosti, pruža mogućnost beskrajne igre s modom.

Hair: Mijo Majhen
Make up: Kristina Hošnjak za Aoma Make up Academy
Foto: Filip Koludrović

Pročitajte još

Fashion report

Ovogodišnja must have bomberica dostupna je na web shopu Lokomotive, u limitiranom izdanju od 100 primjeraka i po cijeni od 956 kuna.

Fashion report

Tko kaže da se i zimi ne može izgledati chic? Dokaz za to, nova je zimska kolekcija branda Lokomotiva, dizajnerice i arhitektice Lane Puljić,...

Advertisement