Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Okruglim stolom najavljen simpozij o integrativnom pristupu zdravlju žena

Magistar nutricionizma, Nenad Bratković naglasio je kako bliska suradnja stručnjaka iz raznih područja – od medicine do psihologije, kineziologije, fitoterapije i nutricionizma, daje konkretnije rezultate u poboljšanju zdravlja, a posebice zdravlja žena.

Okruglim stolom na temu integrativnog pristupa zdravlju žene, najavljen je 2. Simpozij NutriKlinike. Magistar nutricionizma, Nenad Bratković naglasio je kako bliska suradnja stručnjaka iz raznih područja – od medicine do psihologije, kineziologije, fitoterapije i nutricionizma, daje konkretnije rezultate u poboljšanju zdravlja, a posebice zdravlja žena. Naime, već petnaest godina NutriKlinika tim proučava, prikuplja studije, unaprjeđuje svoju edukaciju te okuplja tim stručnjaka kojima je u fokusu moderna žena, kvaliteta njenog života i njeno zdravlje.

Ženskom zdravlju u NutriKlinici pristupamo s velikom pozornošću jer se žena mijenja kroz svoj životni vijek nekoliko puta – u pubertetu, koji nastupa sve ranije, zatim u fertilnoj dobi koja ostavlja značajne posljedice sa svakom trudnoćom, te u menopauzi koja nosi svoje zdravstvene izazove. Sva ta stanja povezana su s ravnotežom hormona u tijelu koji utječu na različita stanja, a samim time utječu i na neravnotežu organizma, tj. pojavu bolesti. Zato blisko surađujemo sa širokom paletom stručnjaka, liječnicima, fitoterapeutima, kineziolozima, fizioterapeutima, psiholozima i psihijatrima, kako bi interdisciplinarnim pristupom učinkovito pomogli rješavanju bilo kakvih zdravstvenih problema te unaprijedili život moderne žene”, poručuje magistar Bratković.

Upravo takav pristup bit će predstavljen na 2. Simpoziju simboličnog naziva «Integrativni pristup zdravlju žene» liječnicima, ljekarnicima i široj javnosti. Simpozij će se održati u petak, 13. listopada u Zagrebu, a okupit će stručnjake endokrinologe, interniste kardiologe, neurologe, ginekologe, psihijatre, kineziologe, osteopate, te nutricioniste i farmaceute koji će govoriti o aktualnim trendovima bolesti žena.

Inzulinska rezistencija je dijagnoza u porastu, ali ona ne iziskuje samo primjenu terapije i promjenu prehrane, već integrativni pristup kako ta dijagnoza ne bi utjecala i na druge sfere života žene – ginekološkog, kardiološkog ili fiziološkog pa sve do seksualnog zdravlja moderne žene. Jer nekada prava dijagnoza ne unaprjeđuje samo zdravlje, nego i sveukupan život žene, unaprjeđuje odnose, spašava brakove“, zaključuje magistar Bratković.

Zašto su bolna stanja češća kod žene, kako okolina i osjećaji utječu na zdravlje žene, te kako se mikrobiom i zdravlje kože žene mijenja s dobi, govorit će eminentni stručnjaci na ovom simpoziju.

“Menopauza bi trebala biti prirodno razdoblje života žene, na koje bi svaka žena trebala biti pripremljena. Stručnjaci bi svojim znanjem trebali ženu pripremiti kako bi kroz to zahtjevno razdoblje života prošla što manje okrznuta”, naglašava magistar Bratković.

Osigurajte svoje mjesto na Simpoziju prijavom na www.simpozij.nutriklinika.com

Više

Drama Queen

Nego, stvarno! Ima li išta ljepše od činjenice da se možeš sam sebi narugati

Zdravstveni karton

Danas sindrom policističnih jajnika (PCOS), predstavlja jedno od najčešćih hormonskih oboljenja koje pogađa žene u periodu između puberteta i menopauze.

Savjeti stručnjaka

Sjedimo li danas previše? Da. Nerviramo li se previše? Da. Imamo li problema s premasnim jetrama? Uglavnom da.

Savjeti stručnjaka

Liječenje inzulinske rezistencije podrazumijeva prvo promjenu režima prehrane, ali se često moraju uključiti i lijekovi koji se koriste i u terapiji dijabetesa melitusa.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.