Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Olakšanje na prvi dodir – Stabilizing Repair Cream

Naime, gotovo 70 % svjetske populacije smatra svoju kožu osjetljivom ili preosjetljivom.

Kad bi vas pitali koja je problematika kože najčešća, što biste rekli? Ako biste sve ‘stavili’ na osjetljivu kožu, osvojili biste jackpot. Naime, gotovo 70 % svjetske populacije smatra svoju kožu osjetljivom ili preosjetljivom.

I dok neki povremeno osjećaju crvenilo i iritaciju, drugi se s neugodnim simptomima poput suhoće, pucanja i/ili svrbeža, perutanja i žarenja moraju nositi svakodnevno. Uzroci su različiti – uz nasljedni faktor, na pojavu osjetljivosti utječu brojni vanjski i unutarnji čimbenici. Koliko smo izloženi stresu, kakva nam je prehrana, kakvu kozmetiku koristimo, kakav je okoliš u kojemu boravimo… Rješenje također nije jednostavno, a kad se i nađe, najčešće djeluje na simptome, ne i na uzrok problema.

Novi adut UltraCalming linije

Ipak, svakoj osjetljivoj koži jedno je zajedničko:narušena zaštitna barijera. Površinski sloj kože stratum corneum sprječava gubitak vlage i prodor iritirajućih tvari, a sastoji se od korneocita (‘ciglica’) i lipidnog matriksa s ceramidima (‘mort’). Nedostatak ceramida oštećuje barijeru pa je koža podložnija vanjskim utjecajima i transepidermalnom gubitku vlage. Rezultat je suha, osjetljiva, crvena i gruba koža koja ne može sintetizirati dovoljno ceramida.

Na tim je spoznajama kreiran novitet Dermalogica UltraCalming linije: Stabilizing Repair Cream nježna je krema balzamske teksture koja donosi olakšanje već nakon prvog nanošenja te dugoročno ‘stabilizira’ kožu jačajući njezinu zaštitnu funkciju. Čini to pomoću ekskluzivnog Dermalogica Ceramide-Building Complexa – hranjivih lipida s fitosterolima i molekulama nalik na ceramide koji potiču sintezu  vlastitih ceramida. Na taj način osnažuje lipidnu barijeru i pridonosi očuvanju vlage pa kožapostaje otpornija, čvršća, zdravija.   

Neovisno in vitro testiranje, u kojem je sudjelovao 31 ispitanik s umjerenim do vrlo teškim eritemom kože lica, pokazalo je da Stabilizing Repair Cream 48 sati nakon nanošenja potiče proizvodnju ceramida za 88 %. Ispitanici su proizvod nanosili dvaput dnevno, a nakon osam tjedana svjedočili su znatno boljoj hidrataciji, smanjenju crvenila i peckanja te općenito manjoj osjetljivosti.

Biljni ekstrakti za trenutačno olakšanje

Kombinacija prirodnih biljnih ekstrakata u novoj Stabilizing Repair Cream prava je škrinjica blaga za osjetljivu kožu. Biljka iznimne otpornosti Myrothamnus flabelliofolius, koju nazivaju i ‘biljkom uskrsnuća’, obnavlja lipidnu barijeru, smanjuje pojavu bora i hidratizira kožu čineći je blistavom i glatkom; tasmanski papar (Tasmania lanceolota) prepun je spojeva koji ublažavaju svrbež i peckanje te uklanjaju osjećaj nelagode; ekstrakt korijena punarnave (Boerhavia diffusa) bogat je hidroksibenzojevim spojevima iznimnih umirujućih svojstava – oni ublažavaju peckanje i žarenje te smanjuju pojavu crvenila.

Ostali su njegujući sastojci nove Dermalogica kreme biljka cica (Centella asiatica) čija je hidratacijska i umirujuća svojstva odavno prepoznala azijska medicina te se koristi u liječenju kožnih bolesti. Osim što smanjuje transepidermalni gubitak vode stvarajući film na vanjskom sloju stratum corneuma, odličnom se pokazala u smanjenju crvenila, dehidracijskih linija i bora. Za jačanje kožne barijere i smanjenje suhoće zadužen je i Lactobacillus ferment koji također sprječava gubitak vlage i održava optimalnu hidrataciju.

Kome je namijenjena Stabilizing Repair Cream?

Stabilizing Repair Cream namijenjena je osjetljivoj i senzibiliziranoj (reaktivnoj) koži, onoj koja djeluje krhko i ‘prozirno’,  koži s crvenilom i/ili mrljama koja se ljušti ili puca zbog manjka vlage, koja svrbi i pecka ili je sklona aknama. Ništa manje važno, ova obnavljajuća krema veganski je proizvod načinjen cruelty free tehnologijom te je pročišćena od svih tvari koje mogu nepovoljno utjecati na kožu i izazvati dodatnu iritaciju.

Više

Savjeti i preporuke

Znate li da su Beiersdorf stručnjaci 1998. godine prvi upotrijebili koži identičan koenzim Q10 u kremi za njegu zrele kože?

Savjeti i preporuke

Zima nam stiže, a s njome suhi zrak zbog čega površina kože gubi vlažnost, brže se isušuje i više boravimo u zatvorenim prostorima.

Savjeti i preporuke

Pripadnici jačeg spola izazivaju pažnju i privlače poglede iz različitih razloga, ali briga o sebi na vrhu je popisa.

Darivanje

Mixa Hyalurogel Rich dnevna krema za lice posebno je dizajnirana za osjetljivu i nadraženu kožu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.