Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

On je zadužen samo za užitak!

Govorimo o klitorisu. Ženskom organu zaduženom isključivo za seksualno zadovoljstvo!

Da! To je On! Govorimo o klitorisu. Ženskom organu zaduženom isključivo za seksualno zadovoljstvo!

Između 70% i 80% žena doživljavaj orgazam samo zahvaljujući stimulaciji klitorisa, pa je ovaj maleni organ veoma važan za zdrav i ispunjen seksualni život, ne samo žene, već i oba partnera. Kako bismo vam pomogli da upoznate taj skriveni dio vlastitog tijela, ili tijela vaše bolje polovice, donosimo sedam činjenica o klitorisu, koje možda niste znali.

1. Klitoris je zapravo ženski penis

Klitoris je izgrađen od istog embrionalnog tkiva kao i penis. Tijekom razvojne faze, koja se događa oko 12 tjedna trudnoće, tkivo odlučuje hoće li postati penis ili vagina pomoću kromosoma koji utječu na njega. Također, građa mu slična penisu pa tako ima glavić, prepucij i erektivno tkivo.

2. Samo 1/4 klitorisa je vidljiva

Veći nego što to mislite pa se pruža i do 13 cm unutar tijela, odnosno duž vaginalnih usana, a najveći izmjereni klitoris bio je dug čak 30 cm. „Noge” klitorisa pružaju se prema dolje i unutrašnjosti tijela. Duž klitorisa postoje mnoge erogene zone, čija stimulacija može biti izuzetno erotična za ženu, iako se većina fokusira samo na klitoralnu glavu.

3. Dobiva erekcije

Budući da je ženska verzija penisa, klitoris je građen od erektilnog tkiva kao i penis. Tijekom snošaja on otječe i raste zbog navale krvi u njegovo tkivo. Kako raste, tako sve više živčanih završetaka biva izloženo stimulaciji čineći ga još osjetljivijim.

4. Najosjetljiviji je dio tijela

Klitoris sadrži 8 tisuća živčanih završetaka, gotovo duplo više nego penis. Njegova stimulacija može utjecati i na 15 tisuća okolnih živčanih receptora, čime žene imaju na raspolaganju gotovo 4 puta više živčanih završetaka nego muškarci.

Zašto je onda postizanje orgazma problem za mnoge žene? Možda si pod stresom ili se loše osjećaš. Ili ti partner ne pruža pravilnu stimulaciju klitorisa. Uglavnom, to je jedna druga tema.

5. Ako ga ne upotrebljavate, nestat će

Da, drage dame, dobro ste čule. Ako klitoris nije upotrebljavan, povući će se unutar tijela i njegova će se kapica zatvoriti. To stanje poznato je pod nazivom klitoralna atrofija. Poput svakog tkiva, klitorisu je potrebna redovita opskrba krvlju kako bi ostao zdrav, zato poklonite pažnju svome klitorisu barem nekoliko puta tjedno.

6. Stalno raste

Hormonalne promjene dovode do rasta klitorisa tijekom ženinog života. Početak puberteta inicira rast, pa je klitoris oko 1,8% veći nakon izlaska iz puberteta. Do ženine 32 godine života klitoris je gotovo 4 puta veći nego na početku puberteta. Nakon menopauze, klitoris će narasti i 7 puta veći nego što je bio pri rođenju, no ne brinite, taj je rast jedva zamjetan. No, kod žena koje uzimaju anaboličke steroide klitoris može toliko narasti da izgleda poput mini penisa.

7. Ne stari

Klitoris nikada ne stari, bez obzira na to koliko ga upotrebljavale. Jednom kada dosegne svoju zrelost, zadržava svoj kapacitet za pružanje užitka tijekom cijelog ženinog života. A to znači da žene mogu postizati orgazme jednakog intenziteta u dobi od 18, 38 i 88 godina.

Izvor: studentski.hr

Ne propustite

Seks

O čemu maštaju žene?

Savjeti stručnjaka

Redovita zdrava stolica prva je predispozicija zdravlja crijeva

Savjeti stručnjaka

Tamo gdje konvencionalna medicina u liječenju razvojnih poremećaja osoba s motoričkim teškoćama i zaostataka u mentalnom razvoju često ne može napraviti mnogo, dr. Vitalii...

Darivanje

A-DERMA CUTALGAN ultra-umirujuća formula još je jedna A-DERMINA Clean & Green formula

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.