Ona je Majstor Jura

Marijana Matoković je po zanimanju glumica, lutkarica, redateljica, dramska pedagoginja i klaunesa, ali prije svega mlada umjetnica koja aktivno radi na kazališnom području u posljednjih nekoliko godina. Kazalištem se bavi više od deset godina i konstantno se educira u Hrvatskoj i inozemstvu. Sudjeluje na brojnim festivalima i osvaja nekoliko nagrada za svoj rad.

„Oduvijek su me zanimale priče koje se mogu ispričati, priče koje mogu potaknuti emocije kod gledatelja, priče koje, nadam se, ostavljaju traga na gledateljima“, kaže nam Marijana. „Upravo takvu jednu priču sam napravila u Kazalištu Tragači u suradnji sa Scenom Ribnjak u Zagrebu, a zove se Majstor Jura – priča o jednoj djevojci.

MajstorJura_Matokovic

Radi se o predstavi redateljice i autorice teksta Jelene Hadži – Manev. Predstava je nastala kroz improvizacije, kroz neke osobne priče i kroz maštu, a radi se o jednoj djevojci Aleks koja je vrlo spretna u renoviranju stanova. Kako obavlja popravke, pod izlikom da je ona Majstor Jura, tako ujedno otkriva svoju emotivnu priču o odrastanju i osamostaljivanju. Pratimo njezin put od dječjih dana pa sve do studentskih tuluma i avantura.

Predstava je do sad igrala u nekoliko hrvatskih gradova poput Opatije, Koprivnice, Požege, Medulina, Poreča i ponovno igra u Zagrebu 6. travnja u 20 sati na sceni Ribnjak.

Predstava je nastala u produkciji mladog zagrebačkog kazališta Tragači i Centra mladih Ribnjak, uz pomoć Ministarstva kulture RH.