Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Opušteno i zabavno natjecanje Latte art throwdown

Latte art je izlijevanje pravilno zagrijanog mlijeka u kavu te na kraju izlijevanja, na površini kave nastaje lijepi oblik, poput srca, tulipana, rozete ili labuda.

Subotu, 5.11.2016., obilježit će ovogodišnje natjecanje i zabava za sve bariste i entuzijaste koji vole kavu.

Latte art throwdown je opušteno i zabavno natjecanje, popraćeno glasnom glazbom i druženjem uz pivo, te je bit događaja u zabavi, jer nema pritiska oko toga tko će pobijediti. Latte art je izlijevanje pravilno zagrijanog mlijeka u kavu te na kraju izlijevanja, na površini kave nastaje lijepi oblik, poput srca, tulipana, rozete ili labuda. Na ovaj način bariste „ispuštaju paru“ preko svog posla ili hobija, pa se to čini kao teambuilding svih barista iz države ili regije, ovisno o proporciji natjecanja.

cappuccino-con-latte-di-soia-2

Pravila natjecanja su jako jednostavna, jer zapravo pisanih pravila nema. Natjecanje je subjektivnog karaktera, gdje tri suca striktno subjektivno ocjenjuju latte art svakog bariste. Bariste izvlače iz kape, vreće ili čarape ili pak vrte „kolo sreće“ te tako dobivaju zadani motiv i natječu se jedan na jedan. Onaj tko ljepše „nacrta“ zadani motiv je pobjednik i prolazi u sljedeći krug natjecanja.

coffee-691464_960_720

Latte art throwdown ima prijavljena 32 bariste. Finalisti će se boriti za pobjedu „crtajući“ tri motiva, a onaj koji dobije više bodova za sva tri motiva, osvojio je natjecanje čija je prva nagrada novac ili kućni espresso aparat ili odlazak u zemlju u kojoj se održava „coffee fest“. Sve u svemu, Latte art throwdown je osmišljeno kao jako zabavno iskustvo vrijedno pažnje svakog bariste te oni koji nisu prošli takvo iskustvo, obavezno trebaju doći barem gledati, ukoliko ne žele već izravno sudjelovati.

Svi su dobrodošli.

Više

Zanimljivosti

Barcaffè je otvorio prijave za regionalno natjecanje Barcaffè Espresso Barista Cup 2023., koje će se održati 30. rujna u zagrebačkoj Barcaffè Akademiji.

Dobar posao

Posao može imati veliki utjecaj na psihofizičko zdravlje osobe

Gastronomija

Cold brew je novi trend kojeg obožavaju svi kavoljupci.

Gastronomija

Nova linija instant kave Barcaffè donosi nam tri uzbudljiva okusa - Classic, Gold i Crema. Barcaffè Classic nas oduševljava izvanrednom aromom obogaćenom čokoladom, dok...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.