Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Organizacija radnog kutka u malom prostoru

Kada je u pitanju radni prostor, riječ je o jednom od osnovnih uvjeta za rad svakog stručnjaka, pa stoga postavljamo visoke standarde kada je u pitanju sama kvadratura.

Kada je u pitanju radni prostor, riječ je o jednom od osnovnih uvjeta za rad svakog stručnjaka, pa stoga postavljamo visoke standarde kada je u pitanju sama kvadratura. Radni prostor ipak treba biti prvenstveno funkcionalan, a sama funkcionalnost nije toliko vezana uz veličinu prostora, koliko je povezana s načinom na koji su elementi danog prostora prilagođeni procesu rada i integrirani. jedno s drugim. Ne želimo li pomoći svima koji pred sobom imaju zadatak prilagoditi mali prostor svom poslu, u narednim redovima bavit ćemo se ovom temom i predložiti korake uređenja ureda koji mogu pridonijeti poslovnom uspjehu.

Radne površine i sredstva za rad

Prilikom uređenja radnog prostora prvo treba voditi računa o potrebnim alatima za rad i načinima na koje ih koristimo tijekom radnog dana. Radne površine trebaju biti onoliko prostrane koliko je potrebno za smještaj računala, uređaja i općenito svih radnih alata koji se često koriste i za rukovanje njima. Rezerve potrošnog uredskog materijala trebale bi biti pohranjene u blizini radnog stola, au tom kontekstu prednost malog prostora je što uglavnom ne dopušta nikakvo drugo rješenje. Potrošnu radnu opremu možete uspješno skladištiti upravo u samom stolu, pogotovo ako je riječ o uredu s manjim brojem zaposlenika.

Izbor uredskog nameštaja

Pri odabiru uredskog namještaja trebamo se voditi pravilom o funkcionalnosti prostora koje smo naglasili na samom početku. S druge strane, ovom prilikom treba voditi računa i o udobnosti, a prije svega je riječ o poslovima koji se obavljaju iz sjedećeg položaja. Udobne uredske stolice stavka su koju ne bismo smjeli zanemariti jer stolica uvelike određuje položaj našeg tijela tijekom radnog vremena, odnosno u prosjeku tijekom trećine svakog radnog dana. Uredski namještaj trebamo uklopiti vodeći računa o prostoru koji nam je na raspolaganju i obrascu našeg eventualnog kretanja tijekom rada. Treba težiti minimalizmu, jer svaki višak u malom prostoru može biti smetnja u tijeku radnog procesa.

Minimalistički pristup

Minimalistički pristup uređenju gotovo je pravilo kada je u pitanju uređenje modernog poslovnog prostora, pogotovo ako je sam prostor malen. Koliko god pri odabiru namještaja trebali težiti minimalizmu, toliko treba njegovati takav pristup i kada je u pitanju uređenje. Dok višak namještaja može biti smetnja pri kretanju prostorom i rukovanju radnim alatima, višak dekorativnih elemenata može biti smetnja tijekom rada, što želimo izbjeći. Estetika koju njegujete treba biti diskretna i jednostavna, a uređenje prostora ima za cilj učiniti boravak u prostoriji ugodnim, ali ne i skrenuti pozornost s radnih zadataka. Preporuka je da u ovaj prostor implementirate lončanice, a dekorativne elemente svedete prvenstveno na izvore umjetnog svjetla koji su u većini slučajeva nužni.

Elegantan dizajn

Primjeri modernog i elegantnog uređenja ureda pokazuju nam da prepoznajemo važnost poslovnih interijera, odnosno njihov utjecaj na poslovni uspjeh općenito. Elegantno uređen prostor izrazito će pozitivno utjecati na imidž tvrtke, a na zaposlenike će djelovati umirujuće. Moderne i ravne linije namještaja te prelijevanje nenametljivih nijansi boja u prostoru omogućit će zaposlenicima da se koncentriraju na posao te će se u konačnici osjetiti njihovo veće zadovoljstvo na radnom mjestu.

Ako se bavite uređenjem svog radnog prostora, bilo da je riječ o kućnom uredu ili poslovnom prostoru tvrtke, ne morate brinuti o kvadraturi i ne treba se bojati da će manji prostor negativno utjecati na poslovne rezultate. Štoviše, manji prostor može samo pridonijeti tijeku rada, jer će zaposlenicima alati biti nadohvat ruke, a ako pametno organizirate ured, on svojim dizajnom može potaknuti produktivnost i pridonijeti postizanju velikog poslovnog uspjeha.

Više

Moj dom

Donosimo vam 10 ideja kako opremiti male kupaonice. Neka vam ogledalo postane glavna zvijezda!

Moj dom

Institut za boje Pantone proglasio je „Peach Fuzz” bojom 2024. godine. Riječ je o nježnoj i mirnoj nijansi boje pijeska ili bež boje s...

Moj dom

Ako vam je prva asocijacija na bambus crno vino i kola, a stariji ste od 22., vrijeme je za promjene!

Moj dom

Želite li dašak ovog godišnjeg doba unijeti u svoj prostor, u nastavku vam donosimo nekoliko ideja koje od vas ne traže financijske eskapade.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.