Osam seks trendova za 2019. godinu

Kakva godina! 2018. bila je izrazito teška za seks, i iskreno, drago nam je vidjeti njezin kraj. Ali, ako ima barem nešto pozitivno što je donijela, onda su to rasprave o zlostavljanju i jednakim pravima koje su sad otvorenije nego ikad prije. Iako, dalek je put do toga da “stvar bude riješena”.

Hoće li se taj trend nastaviti i kroz 2019. godinu? Postoji li nešto čemu se imamo veseliti u sljedećih 12 mjeseci? Spoiler alert: da, bit će to uzbudljivo vrijeme za sve one koji traže zadovoljstvo. LELO donosi osam seks trendova u nadolazećoj godini. Pa krenimo!

Otvorene i poligamne veze

Seks i veze koje uključuju više partnera zabilježene su još u dalekoj povijesti. Ali tek je sad došlo do prihvaćanja “alternative” u vezama. S pojavom filma “50 Nijansi”, BDSM i “nastrasnost” postali su široko prihvatljivi u društvu. I sad je apsolutno svima jasno da postoje kompleksniji i potencijalno zadovoljavajući oblici veza od onih “običnih”.

Poligamna zajednica odavno je uspostavljena i sve je više onih koji zagovaraju upravo ovakve veze. U 2019. godini, vrlo je lako moguće da ćemo vidjeti kako se ove zajednice sve više istražuju. To nipošto nije revolucija, ali je svakako korak prema prepoznavanju dobrobiti ovakvih veza od strane ostalih (ako ne i odobrenju…još).

Soliranje i darivanje

Suprotno prethodnom trendu, jedan od najvećih kojeg ćemo vidjeti u 2019. godini je porast broja žena koje sve dulje ostaju sretne solo igračice. To je nastavak trenda koji traje već desetljećima: prosječna dob za sklapanje braka u 1971. bila je 22.4 godine, a u 2018. – 31 godina.

Međutim, ono što je novo, prema podacima LELO anketa provedenih u 2018. godini, zabilježen je eksponencijalni rast žena koje su kupovale za druge žene. Oko Valentinova 2018. godine, na lelo.com oko 14% svih narudžba bilo je od žena poslano na adrese drugih žena – u usporedbi s 8% prošle godine. Ti podaci u kombinaciji s korespondencijom LELO tima za korisničku podršku koji prima upite o tome što bi čija prijateljica mogla voljeti, sve je jasno: ženama je sve udobnije naručivati proizvode za intimine užitke svojih prijateljica.

Očekujemo još jedan dramatičan skok ove godine koji će se dugo nastaviti. Slanje seksualne igračke kao poklon nekome najbolji je način da se iskreno kaže: “CIjenim tvoju sreću”.

Lutke za seks

Lutke za seks postoje već desetljećima, najčešće su šokantne vrste s glupim imenima poput “Roger More” i “Anita Blowjob”. No u 2019. godini lutke bi nas mogle iznenaditi, postaju punoljetne, s punom silikonskom konstrukcijom, jezivo živopisnim karakteristikama i potpuno pokretljivim unutarnjim kosturom koji nude prirodan raspon pokreta. I naravno, već postoje i muške i ženske verzije.

Lutke za seks zaista su prešle dug put…

Umjetna inteligencija

Vezano uz, ali ipak odvojeno od gore navedenih lutaka za seks, u 2019. godini ćemo vidjeti početak revolucije umjetne inteligencije u seksu. To će se manifestirati na brojne zanimljive načine. Kotači se već okreću, ali na temelju uspjeha uređaja poput Amazonove Alexe, seksualni uređaji svih vrsta uskoro će moći naučiti uzorke idiosinkrazije vašeg zadovoljstva i sami se prilagoditi vama.

Primjerice, koristeći biometrijske podatke (otkucaji srca, disanje i sl.), lutka za seks s umjetnom inteligencijom naučit će sve što volite i u skladu s tim reagirati. Ako vibrator sazna da vam se sviđa kad vam govori prljavo, njegovi algoritmi će s vremenom prilagoditi svoje performanse kako bi točno saznali što bi trebali reći prije nego što to sami znate. A to vodi u sljedeći nadolazeći trend…

Integracija aplikacija/VR/Internet svega

Aplikacije za seksualne igračke postoje već neko vrijeme, ali nijedna zapravo nije bila uspješna. Zapravo, one su dosadne, jednokratni noviteti koji nemaju vrijednost za ponovnim korištenjem. Postoji razlog za to: nitko ustvari ne zna što želi od aplikacije za seksualne igračke. To je jedna od onih stvari koje od 2014. godine proizvođači seksualnih igračaka pretpostavljaju da bi trebali imati, bez razumijevanja zašto.

Ali sada se to mijenja. LELO lansira prototip uređaja za muško zadovoljstvo, LELO F1s koji uključuje komplet s aplikacijom koji, u suštini, korisnicima omogućuje da kreiraju vlastitu aplikaciju, da rade što god žele. F1s ima brojne senzore i motore koji šalju povratne informacije pametnom telefonu, a njima se može upravljati kako god korisnik želi. A najkorisnije od ove aplikcije tada će biti dostupno javnosti. LELO smatra da je to jedini način na koji se aplikacija za seksualne igračke može podići iznad ostalih i zaista uspjeti jer se temelji na onome što korisnik želi umjesto na onome što proizvođač misli da bi trebao učiniti.

Muško zadovoljstvo

Vezano uz gore navedeno, muške seksualne igračke imat će novi preporod 2019. Godine. Tržište je već uzbuđeno zbog lansiranja LELO F1s uređaja (postoje dvije varijante): željeli su da ga napravimo godinama. A nisu znali da se na tome radilo cijelo vrijeme. Prije dvije godine, LELO je pokrenuo obnovljeni (ili novi) interest za uređaje za masažu prostate kad je lansirao HUGO, BRUNO i LOKI. Čini se da će se isto dogoditi i ove godine, s obzirom na to da cijela industrija počinje tretirati muške seksualne igračke s jednakim poštovanjem kao što se godinama tretiraju seksualne igračke za žene. Obratite pažnju na nove, kvalitetnije uređaje za muško zadovoljstvo u 2019. godini.

Žešće seksualne rasprave

Nažalost, ili na sreću, ovisno o vašoj perspektivi, trebamo se pripremiti na godinu nemira i prevrata. Val anti-mizoginije, pro-feminizma i pro-jednakog osjećaja daleko je od slomljenog. Zapravo, proći će neko vrijeme prije nego što taj val dosegne svoj vrhunac i počne se odmotavati – pred nama je mnogo dugih i teških godina žrtvovanja.

Iz pepela 2018. godine možemo očekivati da će razgovori o seksu, seksualnoj jednakosti i ljudskim pravima postati sve značajniji i žešći u 2019. Ono što vidimo je da je stari poredak seksualnosti potresen do temelja. Tradicionalne seksualne vrijednosti su pod prijetnjom, a oni koji teže očuvanju i obrani glasniji su no ikad. To je pozitivan znak, znači da oni koji imaju naprednije stavove, pobjeđuju. Ova borba neće završiti u 2019. godni, ali će rasprave oko toga biti oštrije nego ikad prije – postat će gore prije nego što postanje bolje.

Sonična tehnologija/novi osjećaji

Kad je riječ o dizanju seksualnih igračaka, jedan od ograničavajućih faktora je naša anatomija. Sve je teže pronaći nove načine za stimuliranje istih živčanih završetaka, stoga većina proizvođača igra na određenu temu: veće, manje, snažnije, šarenije i tako dalje. Ali u principu, ništa se ne mijenja.

Barem ne dok se nije pojavila ONA. LELO SONA lansirana je 2018. godine i pokorila je svijet s jedinstvenim sustavom koji se oslanja na na sonične valove kako bi se stimulirao cijeli klitoris.

Ova pruža potpuno novu vrstu osjećaja koji donosi zadovoljstvo puno dublje u tijelo. Bio je to trenutak koji je obilježio seksualnu industriju – zapravo, novi LELO F1s uređaji za zadovoljstvo imaju istu tehnologiju. Dakle, u 2019. godini pazite na priljev seksualnih igračaka koje se više ne koriste tradicionalne vibracije, već jedinstvenu soničnu tehnologiju.