Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Osjećate bol u nogama? Na kraju dana vam se noge čine teške i otečene?

Klasična kirurgija uporabom operativnog odstranjenja vena, primjenjivana je desetljećima unatrag kao jedina metoda u liječenju proširenih vena.

Osjećate bol u nogama? Na kraju dana vam se noge čine teške i otečene, osobito za vrijeme vrućina? Bude vas grčevi u nogama noću? Zapažate promjene u boji kože nogu? Ako ste se prepoznali u nekim od ovih navedenih simptoma vjerojatno patite zbog poremećaja venske cirkulacije, koja može dovesti do oslabljenog venskog protoka, venske insuficijencije, odnosno proširenih vena.

Uobičajeno je da se svi prethodno navedeni simptomi pogoršavaju kako se dan bliži kraju. Osobito ako radite višesatni stojeći ili sjedeći posao. No, niste jedini. Smatra se da jedna od dviju žena i jedan od pet muškaraca pate od istih tegoba.

Klasična kirurgija uporabom operativnog odstranjenja vena, primjenjivana je desetljećima unatrag kao jedina metoda u liječenju proširenih vena. Danas je u svim zemljama Europske unije, SAD-a, Australije i Kanade kirurgija vena, kao metoda u liječenju proširenih vena potisnuta na treće mjesto iza dviju endovenoznih metoda:

  1. Termalne metode (laser i radiofrekvencija) kod kojih se vena operativno ne odstranjuje, već se termalnim izvorom energije, laserskim svjetlom ili radio mikrovalovima, ošteti unutarnja stijenka vene, što s vremenom dovodi do venske nefunkcionalnosti i posljedične razgradnje od strane samog organizma.
  2. Ne-termalne metode (sklerozacija) UZV-om navođen tretman vena “pjenom”, koja kemijskim djelovanjem dovodi do sklerozacije vene

Varicose veins on a female legs isolated white background health

Tretman bilo kojom endovenoznom metodom je puno ugodniji za pacijenta, radi se ambulantno, vena se ne vadi kirurški, a sam oporavak je brz i jednostavan. Odmah nakon tretmana pacijenti se vraćaju svakodnevnim aktivnostima.

U Poliklinici Medikol u Čakovcu se u sklopu Laserskog centra za vene mogu obaviti dijagnostika i terapija proširenih vena u skladu s međunarodnim medicinskim standardima. Prije svakog tretmana obvezno je učiniti color doppler UZV nogu – ultrazvučnu dijagnostiku za preciznu predodžbu “kartografije” venskog sustava.

Liječnik specijalist koji obavlja dijagnostiku vaših vena ujedno predlaže strategiju i provodi terapiju proširenih vena:

  • terapiju laserom s trenutačno najmodernijim laserom na tržištu – Biolitec ELVeS Painless 1470
  • terapiju vena pjenom

Za više informacija ili rezervaciju termina javite se pozivom na besplatan broj telefona Poliklinike Medikol na 0800 7878 ili online mailom na [email protected].

Više

Zdravstveni karton

Kako bismo riješili problem proširenih vena prvi korak je pregled kod liječnika koji se bavi  proširenim venama te ultrazvučni (UZV) pregled venske cirkulacije nogu.

Savjeti stručnjaka

Bez obzira jesu li vidljive, proširene vene su učestala pojava od koje boluje čak trećina odraslih osoba.

Savjeti stručnjaka

TICKLE liposukcija je najnoviji svjetski trend, a provodi se suvremenim medicinskim uređajem koji radi po principu vibracija.

Savjeti stručnjaka

U medicinsko-biokemijskom laboratoriju Poliklinike Medikol u Zagrebu možete obaviti serološko testiranje kojim će se pokazati imate li u svojoj krvi antitijela IgG na COVID-19/SARS-CoV-2.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.