Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Osvrt na film: Coco

“Coco” je animirana avantura o dječaku Miguelu koji unatoč protivljenju obitelji želi postati glazbenik

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

“Coco” je animirana avantura o dječaku Miguelu koji unatoč protivljenju obitelji želi postati glazbenik. Baš ako i u Pixarovom filmu Nebesa, ovo je jedna topla ljudska priča o obitelji. Radnja filma je smještena u Meksiku i to u vrijeme Dana mrtvih. Nakon što se dječak slučajno transportira u Zemlju mrtvih, počinje njegova avantura u kojoj spoznaje sebe, te saznaje podosta i o svojoj obitelji. Svijet mrtvih je prikazan kao veselo mjesto, puno boja, glazbe, životopisnih duhovnih vodiča, te simpatičnih kostura. Na djeci razumljiv način je objašnjen zagrobni život, te da naši najdraži žive kroz naša sjećanja. Na zabavan i simpatičan način protežu se i teme o vjeri u sebe, te o važnosti obiteljske potpore i međusobnog razumijevanja. Uz vesele taktove tradicionalnih meksičkih pjesama i dirljive priče kostura, Pixar je opet uspio dotaknuti srca gledatelja i pokrenuti emocije koje ni mnogi igrani filmovi ne mogu. Osim pokoje tučnjave između kostura, u filmu nema nasilja i savršen je za obiteljski izlazak sa školarcem.

Kids friendly - Coco

Za djecu: 5+.

Za roditelje: Film će zanimljivom radnjom, predivnom animacijom, te humorom biti zanimljiv i roditeljima.

Nasilje: Nasilje je prisutno u nekoliko scena. Recimo kada se kosturi međusobno tuku.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Tempo je primjeren i manjoj djeci.

Autorica: Iva Brčić, Najsretnija beba Hrvatska 

Više

Zanimljivosti

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Video box 1

”Luka” se bavi dvojicom mladih morskih bića koji se transformiraju u ljudske dječake kako bi se uklopili u jedan talijanski gradić i okušali ljudski...

Obitelj

U sklopu Dana medijske pismenosti udruga Najsretnija beba Hrvatska organizira besplatnu radionicu Mediji i djeca.

Predstavljamo

Pridružite nam se na dvosatnoj radionici Najsretnija beba, u subotu, 18.11. od 11 sati na adresi Ivana Gundulića 2, 23000 Zadar.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.