Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
Fotografija: https://www.imdb.com/title/tt5463162/mediaviewer/rm221727488

Knjige i glazba

Osvrt na film: Deadpool 2

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Zanimljivo je da živimo u vremenu kada za roditelje moramo učiniti osvrt i za film “Deadpool 2“ koji u SAD ne da nije primjeren, već je ZABRANJEN osobama mlađim od 17 godina.

Što znače zabrane?

Ponukani smo ljudima koji su nas šokirali u zagrebačkom kinu, dovevši dijete od 6-7 godina (!?!) na ovaj film. Možda se radi o neprepoznavanju sarkazma u promotivnim materijalima ili potpunom manjku medijske pismenosti odraslih u Hrvatskoj, teško je reći.

Ionako se radi o superherojskom filmu popularnog studija Marvel, u kojem se “šaljivi” lik u crvenom kostimu sprda s idejom da se radi o obiteljskom filmu. A glumi i neko simpatično dijete. Ako netko razmišlja odvesti dijete iz vrtića ili osnovne škole na “Deadpool 2“, treba znati da uz luđački tempo i konstantne vulgarnosti, film obiluje i nasiljem na razini horora (realistično komadanje ljudskog tijela eksplozijom, kiselinom, drobilicom, mačevima, strujom…).

Također treba znati da nasilje kod djece aktivira snažnu emotivnu reakciju i navalu adrenalina, stvara osjećaj anksioznosti i straha, potiče nasilno ponašanje, te gubitak sposobnosti raspoznavanja dobrog i lošeg.

Inače, u Hrvatskoj se “Deadpool 2” samo NE PREPORUČUJE za maloljetnike mlađe od 15 godina.

Za djecu: 17+.

Za roditelje: Oni kojima se svidio prvi “Deadpool” ili koji vole crni humor i imaju toleranciju na krvave prizore, očekuje prvoklasna zabava.

Nasilje: Iako je korišteno uglavnom radi crnog humora, nasilje ne samo da je konstantno, već je i fotorealistično. Treba paziti kakvim sadržajima izlažemo djecu i u kojoj dobi, jer se lako poistovjećuju i inspiriraju za nešto opasno ili nasilno.

Zastrašujući prizori: Dijete u filmu je mučeno od strane odraslih i postaje serijski ubojica, borbe su brutalne i ljudi ginu cijelo vrijeme (sječu se glave i udovi, drobe se, izjedaju kiselinom, gore, samelju), pa bi cijeli film mogli za djecu klasificirati kao jedan zastrašujući prizor.

Rječnik: Psovke i vulgarnosti u svim mogućim varijacijama pojavljuju se u skoro svakoj rečenici.

Seks: Povremene seksualne aluzije i nekoliko kratkih prikaza genitalija.

Tempo: Vrlo agresivan kroz cijeli film.

Autori: dr.art. Tihoni Brčić-  Najsretnija beba Hrvatska 

Više

Zanimljivosti

Drugo izdanje Ponta Lopud festivala u lipnju će otok Lopud po drugi put pretvoriti u kreativno kulturno središte profesionalaca filmske industrije, mjesto susreta, razmjene...

Zanimljivosti

Film „Avatar“ Jamesa Camerona počeo se prikazivati u kinima 2009. godine i od tada je na tronu najuspješnijeg filma svih vremena.

Zanimljivosti

U kina je stigao animirani film “Loši momci” koji je snimljen po istoimenoj seriji popularnih dječjih knjiga autora Aarona Blabeya. Inače, knjige su objavljene...

Kultura

Zhang Yimou, iako je bio iznad propisane dobi za prijem na fakultet, obratio se Ministarstvu kulture koje mu je nakon pregleda njegovih osobnih fotografskih...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.