Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
Fotografija: https://www.imdb.com/title/tt5463162/mediaviewer/rm221727488

Knjige i glazba

Osvrt na film: Deadpool 2

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Zanimljivo je da živimo u vremenu kada za roditelje moramo učiniti osvrt i za film “Deadpool 2“ koji u SAD ne da nije primjeren, već je ZABRANJEN osobama mlađim od 17 godina.

Što znače zabrane?

Ponukani smo ljudima koji su nas šokirali u zagrebačkom kinu, dovevši dijete od 6-7 godina (!?!) na ovaj film. Možda se radi o neprepoznavanju sarkazma u promotivnim materijalima ili potpunom manjku medijske pismenosti odraslih u Hrvatskoj, teško je reći.

Ionako se radi o superherojskom filmu popularnog studija Marvel, u kojem se “šaljivi” lik u crvenom kostimu sprda s idejom da se radi o obiteljskom filmu. A glumi i neko simpatično dijete. Ako netko razmišlja odvesti dijete iz vrtića ili osnovne škole na “Deadpool 2“, treba znati da uz luđački tempo i konstantne vulgarnosti, film obiluje i nasiljem na razini horora (realistično komadanje ljudskog tijela eksplozijom, kiselinom, drobilicom, mačevima, strujom…).

Također treba znati da nasilje kod djece aktivira snažnu emotivnu reakciju i navalu adrenalina, stvara osjećaj anksioznosti i straha, potiče nasilno ponašanje, te gubitak sposobnosti raspoznavanja dobrog i lošeg.

Inače, u Hrvatskoj se “Deadpool 2” samo NE PREPORUČUJE za maloljetnike mlađe od 15 godina.

Za djecu: 17+.

Za roditelje: Oni kojima se svidio prvi “Deadpool” ili koji vole crni humor i imaju toleranciju na krvave prizore, očekuje prvoklasna zabava.

Nasilje: Iako je korišteno uglavnom radi crnog humora, nasilje ne samo da je konstantno, već je i fotorealistično. Treba paziti kakvim sadržajima izlažemo djecu i u kojoj dobi, jer se lako poistovjećuju i inspiriraju za nešto opasno ili nasilno.

Zastrašujući prizori: Dijete u filmu je mučeno od strane odraslih i postaje serijski ubojica, borbe su brutalne i ljudi ginu cijelo vrijeme (sječu se glave i udovi, drobe se, izjedaju kiselinom, gore, samelju), pa bi cijeli film mogli za djecu klasificirati kao jedan zastrašujući prizor.

Rječnik: Psovke i vulgarnosti u svim mogućim varijacijama pojavljuju se u skoro svakoj rečenici.

Seks: Povremene seksualne aluzije i nekoliko kratkih prikaza genitalija.

Tempo: Vrlo agresivan kroz cijeli film.

Autori: dr.art. Tihoni Brčić-  Najsretnija beba Hrvatska 

Više

Zanimljivosti

Redatelj Denis Dercourt za svoj prvi triler NESTAJANJE koji u kina stiže 1. prosinca uzor je pronašao u remek-djelu “Sjećanja na umorstvo”!

Celebrity

Channing Tatum se vraća u ulogu Mikea Lanea, a Steven Soderbergh kao redatelj sa scenarijem Reida Carolina, koji je također napisao prva dva filma....

Zanimljivosti

Film ''Meni'' već mjesecima diže prašinu u kulinarskim krugovima i općenito u svijetu visoke kuhinje jer svi iščekuju britku, a opet umjetničku, komičnu, a...

Zanimljivosti

Sinoć je u IMAX dvorani CineStar Arena Zagreb održana svečana premijera jednog od najiščekivanijih filmskih događaja godine - Black Panther: Wakanda zauvijek u distribuciji...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.