Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Osvrt na film: Istjerivači duhova – Ledena prijetnja

Točno za 40. obljetnicu “Istjerivača duhova“ u kinima je zaigrao 3. nastavak “Ledena prijetnja“.

Točno za 40. obljetnicu “Istjerivača duhova“ u kinima je zaigrao 3. nastavak “Ledena prijetnja“. Radi se o obitelji mladih Istjerivača duhova koja se udružuje s originalnom ekipom kako bi spasili New York od novog ledenog doba izazvanim drevnim demonom Garrakom.

Roditeljima željnih nostalgije iz ’80-ih vjerojatno će se svidjeti film, a oni koji djecu od 11+ godina žele upoznati s laganijim horor žanrom ovo bi im mogao biti pogodan film. Dakako, da bi se izbjegle neprospavane noći, pogotovo kod plahije djece, treba im prvo objasniti da se radi o izmišljenom svijetu stvorenom maštom i kompjuterskim vizualnim efektima.

Začudo, nema pušenja u filmu (čak se pohvaljuje lik koji je prestao pušiti), ali zato se u jednoj sceni naglašava alkoholno piće kao komični element. Film površno provlači temu o obitelji i zajedništvu, no najviše izlazi na površinu otuđenost i neshvaćenost adolescenata, kojima je ovaj film i namijenjen.

Za djecu: 11+.

Za roditelje: Ako volite horor filmove, može vam poslužiti za prigodno upoznavanje djece sa žanrom.  Naravno, tu je i nostalgija za franšizom “Ghostbusters“ koja se dosta uspješno provlači kroz cijeli film.

Nasilje: Uglavnom se svodi na uništavanje čovječuljaka od sljeza, ikonografskih likova iz prijašnjih filmova. Insinuira se piromanstvo koje je cijelu obitelj koštalo života.

Zastrašujući prizori: Kako se radi o duhovima, ima ih svakojakih koji se stalno pojavljuju – ljudski i čudovišni, komični i zastrašujući. Također, glavna junakinja nakratko sama odvoji dušu od tijela i tada ju duh zaposjedne. Neki ljudi se potpuno smrznu i raspadnu u ledene komadiće.

Rječnik: Ponešto pogrdnih riječi.

Seks: Uz nekoliko seksualnih referenci, tu je i spominjanje seksualne tamnice par puta od strane oduševljene djevojke u sceni otkrivanja tajne sobe s paranormalnim artefaktima. Maloj djeci će to promaknuti, no adolescentima neće, pa roditelje očekuje možda nelagodan razgovor o temi.

Tempo: Umjeren.

Osvrt napisao Tihoni Brčić

Ne propustite

Zanimljivosti

Imate osjećaj kao da govorite zidu? Da nitko ne uzima u obzir kako se vi osjećate i što želite?

Zanimljivosti

Vjerni su obožavatelji punih devet godina čekali nastavak jednog od najboljih animiranih filmova, velikog hita nastalog u suradnji popularnog studija Disney i Pixar, naziva...

Darivanje

Naučiti djecu da od najranije dobi redovito i pravilno peru zube može biti pravi izazov.

Savjeti stručnjaka

Procjenjuje se da u svijetu postoji više od 100 milijuna parova koji žele imati djecu, a ne mogu, odnosno da čak jedan od šest...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.