Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
https://www.imdb.com/title/tt3606756/mediaviewer/rm1681150720

Knjige i glazba

Osvrt na film: Izbavitelji 2

“Izbavitelji 2” pružaju jedinstveni pogled na obiteljski život superherojske obitelji, koji se još nije drznuo prikazati niti jedan od mnoštva igranih filmova o superherojima.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

“Izbavitelji 2” pružaju jedinstveni pogled na obiteljski život superherojske obitelji, koji se još nije drznuo prikazati niti jedan od mnoštva igranih filmova o superherojima.

Tako možemo saznati kako se otac nosi s ljubavnim problemima adolescentne kćeri, hiperaktivnim osnovnoškolcem i bebom koja ne može kontrolirati supermoći… dok njihova majka pokušava spasiti svijet.

Konačno važna tema!

Film ozbiljno progovara i o hipnotičkom utjecaju medija na ljude, što bi roditeljima mogao biti dobar povod za razgovor o medijima, samokontroli i boravljenju u prirodi.

Legendarni studio Pixar ponovno je napravio izvrstan obiteljski film u kojem neće samo uživati djeca gotovo svih uzrasta, već roditelji pogotovo. Dvosatno trajanje i bonus crtić prije filma (ne zaboravite i 15-ak minuta reklama) moglo bi biti previše manjoj djeci koja ne mogu održavati pažnju, a upozoravamo roditelje s djecom osjetljivom na vizualne podražaje poput fotosenzitivne epilepsije, da film sadrži nekoliko scena s dramaturški bitnim ali intenzivnim bljeskanjem.

Za djecu: 6+.

Za roditelje: Roditelji će se moći poistovjetiti jer film daje do znanja da je roditeljstvo superherojski posao (briga za sigurnošću djeteta, rješavanje zadaće, priče za laku noć…).

Nasilje: Nasilje se uobičajeno zasniva na tučnjavi i razaranju, ali nema ubijanja. U jednoj dužoj komičnoj sceni beba se tuče s “lopovom” rakunom, ali nije u opasnosti jer ima supermoći.

Zastrašujući prizori: Plaha djeca bi mogla biti zastrašena maskom negativca i intenzivnom borbom u sobi s bljeskajućim monitorima – ovdje pripazite na djecu osjetljivu na fotosenzitivnu epilepsiju!

Rječnik: Povremene blage uvrede.

Seks: Nema seksualnih prizora.

Tempo: Tempo je normalan, no dinamičniji u akcijskim prizorima.

Autori: dr.art. Tihoni Brčić – Najsretnija beba Hrvatska

Pročitajte još

Zanimljivosti

Kada na farmu po svoje nasljedstvo dođe mlađi gospodin Tomica Gregorec, za Petra to znači dodatni izazov, ali i konkurenciju u pažnji i ljubavi...

Video box 1

“Avanture obitelji bigfoot” (Bigfoot Family) je nastavak filma “Mali bigfoot”.

Obitelj

Film “Drvo želja” progovara o problemima s kojima se čovječanstvo suočava već desetljećima - globalno zatopljavanje, gubitak šuma, nebriga za prirodu.

Video box 2

Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Advertisement