Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Osvrt na film: Kako je Gru postao Gru

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Ako su se djeci svidjeli svi prijašnji filmovi o Malcima (Minions) i njihovom vođi Gruu, onda će im zasigurno i ovaj biti zabavan. Kao i dosadašnji filmovi i ovaj prati Grua u njegovim nastojanjima da bude što bolji zlikovac, a pri tome mu naravno pomažu mali žuti prijatelji. Samo što u ovome upoznajemo Grua kao dječaka koji tek upoznaje Malce i kreće u svijet zlikovaca.

I u ovom filmu veličaju se zlikovci i njihova nedjela. Kako to obično biva u animiranim filmovima svi problemi se rješavaju nasiljem.

Kakvu to poruku šalju djeci?

Popričajte s njima o nenasilnom rješavanju problema kao opciji. Naravno, sve to je prikazano kroz dosta humora i zabavne dosjetke. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik, pa će ga i manja djeca moći pratiti bez ometanja roditelja.

Za djecu: 6+.

Za roditelje: Film ima podosta gegova i smješnih situacija koje će zabaviti i roditelje.

Nasilje: Nasilje se pokazuje kroz brojne gegove i humoristične situacije. Na primjer, Gru je privezan za stup i prisiljen iznova slušati jednu te istu disco pjesmu, a kada se oglasi alarm pokrenut će se pila koja će ga srezati. Baš zbog prikazivanja nasilja kao nečeg zabavnog i smiješnog, svakako bi s djecom trebalo popričati o njemu i njegovim stvarnim posljedicama.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci ali ima ponešto uvredljivog humora.

Seks: Ima poneki dijalog i insinuacija, ali djeca to uglavnom neće prepoznati. Na primjer, kada malci traže Master Chow da ih trenira Kung Fu za “smoochie smoochie”. Jedan Malac se vidi potpuno gol, no s obzirom da se u animiranim filmovima ne pokazuju spolni organi ljudima niti životinjama (!?), tako ih niti Malci nemaju.

Tempo: Tempo je primjeren i mlađima.

Više

Zanimljivosti

U kina je stigao animirani film “Loši momci” koji je snimljen po istoimenoj seriji popularnih dječjih knjiga autora Aarona Blabeya. Inače, knjige su objavljene...

Zanimljivosti

Film “Pjevajte s nama” je nastavak istoimenog filma iz 2016 godine. To je ponovo film o upornosti, pomaganju, suradnji i naravno - o pjevanju

Zanimljivosti

Kada na farmu po svoje nasljedstvo dođe mlađi gospodin Tomica Gregorec, za Petra to znači dodatni izazov, ali i konkurenciju u pažnji i ljubavi...

Video box 1

“Avanture obitelji bigfoot” (Bigfoot Family) je nastavak filma “Mali bigfoot”.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.