Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Osvrt na film Kubo i čarobni mač

“Kubo i čarobni mač” je savršeni spoj animacije i pripovijedanja, divan obiteljski film animiran tehnikom lutkarske stop animacije.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Kubo i čarobni mač

“Kubo i čarobni mač” je savršeni spoj animacije i pripovijedanja, divan obiteljski film animiran tehnikom lutkarske stop animacije. Oboružan gitarom i čarobnim origamijima, dobroćudni dječak Kubo krene u avanturu za očevim samurajskim oklopom kako bi se spasio od zlih duhova. Ovaj američki film pruža rijetki užitak cijeloj obitelji u priči inspiriranoj drevnim japanskim mitovima i prekrasnoj tradicionalnoj animaciji. Priča se može pratiti kao višeslojno kompleksna ili edukativno jednostavna, ovisno da li ju doživljavaju odrasli ili djeca. Nasilje je smanjeno na minimum i nema vulgarnog rječnika. Film nije sinkroniziran na hrvatski već ima podnaslove, pa je idealan za djecu školskog uzrasta koja uče engleski jezik.

Za djecu: 7+

Za roditelje: Odrasli mogu uživati u prekrasnoj animaciji, te kompleksnim i spiritualnim slojevima radnje.

Nasilje: Nasilje je prisutno jedino u borbama, uglavnom mačevanju. Nekoliko negativaca pogiba u borbi, ali se to stilizirano prikaže bez da se vidi na ekranu.

Zastrašujući prizori: Svode se na malo jezive pojave zlih duhova, koji su Kubove tete i djed. Mlađima bi mogla biti nelagodna činjenica da su Kubou izvadili jedno oko, a žele i drugo (kako ne bi mogao vidjeti dobro u ljudima).

Rječnik: U potpunosti je primjeren djeci.

Seks: Nema nikakvih prizora niti aluzija seksualne prirode.

Tempo: Varira ovisno o radnji, ali nije agresivan.

Autorica: Iva Brčić

Više

Obitelj

Opći cilj projekta je pridonijeti jačanju obiteljske otpornosti pružanjem podrške roditeljima pri nošenju s izazovima roditeljstva na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Karlovačke...

Video box 1

”Luka” se bavi dvojicom mladih morskih bića koji se transformiraju u ljudske dječake kako bi se uklopili u jedan talijanski gradić i okušali ljudski...

Obitelj

Film “Drvo želja” progovara o problemima s kojima se čovječanstvo suočava već desetljećima - globalno zatopljavanje, gubitak šuma, nebriga za prirodu.

Video box 2

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.