Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Osvrt na film: Petar Zecimir – Skok u avanturu

Kada na farmu po svoje nasljedstvo dođe mlađi gospodin Tomica Gregorec, za Petra to znači dodatni izazov, ali i konkurenciju u pažnji i ljubavi koju dobiva od slikarice Bibe.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Film “Petar Zecimir: Skok u avanturu” je nastavak animirano – igranog filma “Petar Zecimir”. Priča nam priču o Petru Zecimiru koja počinje tako što Petar i njegova cijela obitelj preuzmu farmu starog gospodina Gregorca te ju počnu uništavati i prave nered.

Kada na farmu po svoje nasljedstvo dođe mlađi gospodin Tomica Gregorec, za Petra to znači dodatni izazov, ali i konkurenciju u pažnji i ljubavi koju dobiva od slikarice Bibe. U nastavku koji je stigao u kina očekuje vas prava avantura u gradu. Bibinu slikovnicu preuzima izdavač koji odluči prikazati Petra kao malog zloćka. Zbog toga on se odluči i ponašati tako jer smatra da ga očito svi doživljavaju kao zlog i da nema smisla truditi se biti dobar.

U svom nastojanju da pokaže svoju zloću ulazi u bandu životinja koje planiraju veliku krađu suhog voća. Sve to se odvija uz mnoštvo gegova i smiješnih situacija. Na isti način se u filmu dotiču i teme poput povjerenja, prijateljstva, kako društvo tretira životinje, pohlepe i želje za akumulacijom što više materijalnog, te kako mediji manipuliraju publiku stvarajući slike i priče koje žele.

Film će pružiti zabavu cijeloj obitelji i nakon gledanja može poslužiti kao odlična prilika za razgovor o ponašanju, o prijateljstvu, te kako etiketiranje utječe na nekoga. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik, pa će ga i manja djeca moći pratiti bez ometanja roditelja.

Za djecu: 7+.

Za roditelje: Film ima podosta gegova i smiješnih situacija koje će zabaviti i roditelje.

Nasilje: Nasilje se vidi kada recimo farmeri natjeravaju životinje na sajmu ili kada prodavač metlom tjera zečeve. Hvatanje životinja i odvođenje u utočište djeluje pomalo grubo.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci ali ima ponešto uvredljivog humora.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Tempo je primjeren i mlađima.

osvrt napisala Iva Brčić

Više

Trudnoća

Nije neuobičajeno da neke žene imaju neredovite mjesečnice nekoliko mjeseci nakon poroda.

Obitelj

Kratkotrajan izlazak na snijeg koristan je za djecu.

Financije

Ekipe sastavljene od tri učenika i nastavnika mentora mogu se prijaviti do 1. ožujka 2023., a natjecanje će se održati 7. ožujka 2023.

Zanimljivosti

Ovaj animirani film bavi se svima dobro poznatim Mačkom koji se pojavljuje u filmovima o Shreku, a koji je poznat po svojoj odvažnosti i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.