Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Zanimljivosti

Osvrt na film: Petar Zecimir – Skok u avanturu

Kada na farmu po svoje nasljedstvo dođe mlađi gospodin Tomica Gregorec, za Petra to znači dodatni izazov, ali i konkurenciju u pažnji i ljubavi koju dobiva od slikarice Bibe.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Film “Petar Zecimir: Skok u avanturu” je nastavak animirano – igranog filma “Petar Zecimir”. Priča nam priču o Petru Zecimiru koja počinje tako što Petar i njegova cijela obitelj preuzmu farmu starog gospodina Gregorca te ju počnu uništavati i prave nered.

Kada na farmu po svoje nasljedstvo dođe mlađi gospodin Tomica Gregorec, za Petra to znači dodatni izazov, ali i konkurenciju u pažnji i ljubavi koju dobiva od slikarice Bibe. U nastavku koji je stigao u kina očekuje vas prava avantura u gradu. Bibinu slikovnicu preuzima izdavač koji odluči prikazati Petra kao malog zloćka. Zbog toga on se odluči i ponašati tako jer smatra da ga očito svi doživljavaju kao zlog i da nema smisla truditi se biti dobar.

U svom nastojanju da pokaže svoju zloću ulazi u bandu životinja koje planiraju veliku krađu suhog voća. Sve to se odvija uz mnoštvo gegova i smiješnih situacija. Na isti način se u filmu dotiču i teme poput povjerenja, prijateljstva, kako društvo tretira životinje, pohlepe i želje za akumulacijom što više materijalnog, te kako mediji manipuliraju publiku stvarajući slike i priče koje žele.

Film će pružiti zabavu cijeloj obitelji i nakon gledanja može poslužiti kao odlična prilika za razgovor o ponašanju, o prijateljstvu, te kako etiketiranje utječe na nekoga. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik, pa će ga i manja djeca moći pratiti bez ometanja roditelja.

Za djecu: 7+.

Za roditelje: Film ima podosta gegova i smiješnih situacija koje će zabaviti i roditelje.

Nasilje: Nasilje se vidi kada recimo farmeri natjeravaju životinje na sajmu ili kada prodavač metlom tjera zečeve. Hvatanje životinja i odvođenje u utočište djeluje pomalo grubo.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci ali ima ponešto uvredljivog humora.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Tempo je primjeren i mlađima.

osvrt napisala Iva Brčić

Pročitajte još

Obitelj

Danas ćemo vam otkriti zašto je nekad dobro biti upravo ovaj - loš roditelj!

Zanimljivosti

‘Južni vjetar: Ubrzanje’  zasjeo na vodeću poziciju najboljeg regionalnog kino otvaranja, čime su oboreni svi mjerljivi rekordi gledanosti unazad 20 godina.

Zanimljivosti

VJEČNICI su 25. film iz Marvelovog filmskog svijeta i donose sasvim novu pustolovinu o deset superjunaka koji nikad dosad nisu bili viđeni na velikim...

Zanimljivosti

Južni vjetar najveći je hit suvremene srpske i regionalne kinematografije kojeg je pogledalo milijun i pol gledatelja u kinima, a po interesu koji vlada...

Advertisement