Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Osvrt na film: Solo

“Solo“ je samostalni film iz franšize “Ratovi zvijezda“ u kojem pratimo avanture mladog i optimističnog Hana Soloa, koji još nije stasao u ciničnog kriminalca, i njegovog novostečenog prijatelja Chewbacce.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

“Solo“ je samostalni film iz franšize “Ratovi zvijezda“ u kojem pratimo avanture mladog i optimističnog Hana Soloa, koji još nije stasao u ciničnog kriminalca, i njegovog novostečenog prijatelja Chewbacce. Mnogi roditelji će vjerojatno rado povesti djecu na ovaj film, ne bi li zajedno proživljavali djetinjstvo. Barem ne trebaju brinuti za eksplicitne scene nasilja i zastrašujuće prizore kao što su imali ostali, pogotovo noviji filmovi serijala. Prisutni su samo u tragovima, jer je film očigledno napravljen za stvaranje nove vojske mladih poklonika i potrošača (pripremite se na kupovinu igračaka!). Iako se zbiva u kriminalnom svijetu podzemlja sve je sterilizirano za mlađu publiku.

Naglasak je na avanturi, prijateljstvu i romansi, što ga čini idealnim za srednjoškolce i starije osnovnoškolce. Film šalje i poruku o ravnopravnosti robota i živih bića, što može biti edukativna tema za razgovor s djetetom.

Za djecu: 10+.

Za roditelje: Humorom i radnjom je prilagođen mlađima, no ugođajem je blizak originalnom filmu (“Epizoda IV: Nova nada“) pa je nostalgija zagarantirana.

Nasilje: Iako ima jedna ratna sekvenca i dosta akcije, poput većine filmova ovog serijala i ovdje je nasilje sterilizirano (krv se nigdje ne vidi). Jedini zaista nepotrebni nasilni prizor je kad Chewbacca otkine ruke negativcu, što je prikazano bezazleno i Han to šaljivo prokomentira.

Zastrašujući prizori: Smrt nekih sporednih likova, uključujući samoubojstvo radi uspjeha misije, mogli bi uznemiriti osjetljiviju djecu.

Rječnik: Nema vulgarnog rječnika.

Seks: Seksualne aluzije su minimalne i indirektne da ih djeca ne mogu pohvatati (npr. razgovor o seksu droida s čovjekom), a ima svega nekoliko nevinih poljubaca.

Tempo: Unatoč normalnom tempu film bi dugim trajanjem mogao biti problematičan nekoj djeci.

Autori: dr.art. Tihoni Brčić-  Najsretnija beba Hrvatska 

Više

Zanimljivosti

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Zanimljivosti

U kina je stigao animirani film “Loši momci” koji je snimljen po istoimenoj seriji popularnih dječjih knjiga autora Aarona Blabeya. Inače, knjige su objavljene...

Zanimljivosti

Film “Pjevajte s nama” je nastavak istoimenog filma iz 2016 godine. To je ponovo film o upornosti, pomaganju, suradnji i naravno - o pjevanju

Zanimljivosti

Kada na farmu po svoje nasljedstvo dođe mlađi gospodin Tomica Gregorec, za Petra to znači dodatni izazov, ali i konkurenciju u pažnji i ljubavi...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.