Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Osvrt na film: Vrapčić Richard

“Vrapčić Richard” je njemačko-belgijska animirana avantura o vrapčiću koji je uvjeren da je roda, pa se nastoji uklopiti u njihovo jato i odletjeti u Afriku.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

“Vrapčić Richard” je njemačko-belgijska animirana avantura o vrapčiću koji je uvjeren da je roda, pa se nastoji uklopiti u njihovo jato i odletjeti u Afriku. Nakon što ga rode prevare i odlete bez njega, u avanturi do toplijih krajeva pomažu mu njegovi novostečeni prijatelji, sova Olga i papagaj Kiki.

Kroz film se provlače teme poput podcjenjivanja, neprihvaćanja različitosti, otuđenja, te krivih stereotipa o fizičkom izgledu. Sve je to popraćeno gegovima koji mogu i roditelje dobro nasmijati. Posebno su zabavne scene s golubovima koje trese struja dok stoje na električnim kablovima, jer se referiraju na utjecaj društvenih mreža na svakodnevni život.

No, roditelji trebaju djeci objasniti da je to šala i da su kabeli i žice koji provode struju vrlo opasni i nisu za diranje.

Film je sinkroniziran na hrvatski, te je primjeren i za manju djecu. Za veću djecu, film može poslužiti za razgovor o društvenim vrijednostima i utjecaju društvenih mreža.

Kids friendly vrapcic Richard

Za djecu: 4+.

Za roditelje: Dovoljno slapstick gegova i smiješnih doskočica.

Nasilje: Nasilje je prisutno u nekoliko scena. Recimo kada Olga udara Kikija u tanjur od satelitske antene.

Zastrašujući prizori: Manjoj djeci bi mogao biti zastrašujući jazavac koji pokušava uhvatiti Richarda.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Tempo je primjeren i manjoj djecu.

Autorica: Iva Brčić, Najsretnija beba Hrvatska 

Više

Trudnoća

Nije neuobičajeno da neke žene imaju neredovite mjesečnice nekoliko mjeseci nakon poroda.

Obitelj

Kratkotrajan izlazak na snijeg koristan je za djecu.

Financije

Ekipe sastavljene od tri učenika i nastavnika mentora mogu se prijaviti do 1. ožujka 2023., a natjecanje će se održati 7. ožujka 2023.

Zanimljivosti

Ovaj animirani film bavi se svima dobro poznatim Mačkom koji se pojavljuje u filmovima o Shreku, a koji je poznat po svojoj odvažnosti i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.