Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Otkrivamo što trebate posjetiti kad dođete u Vukovar

Jeste li već posjetili Vukovar? Sve je atraktivnija destinacija domaćim i stranim gostima, evo i zbog čega.

Jedan je od najljepših baroknih gradova u ovom dijelu Europe, u njemu se spajaju Srijem i Slavonija, poznata je gurmanska oaza, leži na dvije rijeke – Dunavu i Vuki, a njegova pitoreskna okolica poziva na aktivnost. Vodimo vas u Vukovar kojeg sve više otkrivaju domaći i strani gosti, a evo što svakako trebate posjetiti u ovom gradu.

Vukovarski vodotoranj

Za najljepši pogleda na Vukovar popnite se na obnovljeni Vodotoranj, simbol hrvatskog zajedništva, stradanja i otpora u Domovinskom ratu. Prkosno se izdizao 1991. nad razrušenim gradom iako je izravno pogođen čak 640 puta.

Izgrađen je na vukovarskoj Mitnici 1966., visok je 50 metara, a kao član World Federation of Great Towers danas je u društvu je najpoznatijih svjetskih građevina poput Eiffelovog tornja, Empire State Buildinga, Burj Kalife…

Muzej vučedolske kulture

Prvi su proizveli pivo, prvi su pripitomili psa, prvi su uzgajali goveda, prvi su vozili kola na četiri kotača, prvi su zabilježili datum u povijesti čovječanstva… Moderan i interaktivan Muzej vučedolske kulture posvećen drevnim Vučedolcima koji su na ovom prostoru živjeli prije pet tisuća godina, morate posjetiti kad dođete na istok Hrvatske.

Njegovu kvalitetu potvrđuju i dvije međunarodne nagrade kojima se okitio prošle godine. Zbog aktivne uloge u obrazovanju svih dobnih skupina društva i održivo korištenje kulturne i prirodne baštine, Europska komisija dodijelila mu je Oznaku europske baštine, a europsku nagradu Destinacija održivog kulturnog turizma 2022 u kategoriji Promocija europske baštine mladim posjetiteljima muzeju je dodijelila Europska kulturna turistička mreža (European Cultural Tourism Network) sa sjedištem u Bruxellesu.  

Otkrijte urbanu scenu grada

Nema trendseterice koja nema barem jedne startasice i borosane iz vukovarske tvornice Borovo, a niti pravog pivoljupca koji ne zna za Vukovarsko pivo ili craft pivo Walkow.

Iza barokne fasade grada krije se bogata urbana scena. Vukovar je središte street art umjetnosti. Murali, 3D anamorfne slike i grafiti po šetnicama, pročeljima i ulicama oduševljavaju baš svakoga.

Rastu i turističke brojke

Da je Vukovar sve atraktivnija destinacija potvrđuje i trend turističkog rasta. Prošle je godine ukupno sa školskim ekskurzijama zabilježeno 39.569 dolazaka, što je čak 243,15 posto više.

„U 2022. zabilježeno je 65.866 noćenja, što je 139,97 posto više nego 2021. i pet posto više nego referentne pretpandemijske 2019. Od prošle je godine otvoreno i 11 novih smještajnih objekata od čega su četiri kuće za odmor, pa danas Vukovar raspolaže ukupno s 1.066 ležaja“, ističe Marina Sekulić, direktorica TZ grada Vukovara.

Ne propustite

Putovanja

Otputovati negdje sve više znači posvetiti se sebi, pratiti vlastiti tempo i potrebe i što više se udaljiti od užurbane svakodnevice.

Trendovi

Ako ste i vi zaljubljenik u ove Disney likove, onda ste na pravom mjestu!

Putovanja

Ako se pitate kojem ih je dijelu Istre povijest poklonila u najvećem broju, odgovor je Vodnjan i okolica.

Putovanja

Hrvatska nudi fantastična odredišta za one koji traže zimski odmor, a iz popisa najpopularnijih destinacija među domaćim i inozemnim putnicima možemo vidjeti da njezina...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.