Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Financije

Otvorene prijave za natjecanje u financijskoj pismenosti namijenjeno osnovnoškolcima

Ekipe sastavljene od tri učenika i nastavnika mentora mogu se prijaviti do 1. ožujka 2023., a natjecanje će se održati 7. ožujka 2023.

U svrhu poboljšanja financijske pismenosti učenika od 5. do 8. razreda osnovne škole, Institut za financijsko obrazovanje Štedopis, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, organizira natjecanje u financijskoj pismenosti – online kviz „Novac i ja“. Ekipe sastavljene od tri učenika i nastavnika mentora mogu se prijaviti do 1. ožujka 2023., a natjecanje će se održati 7. ožujka 2023.

Nakon što je u 2022. godini kroz niz edukativnih radionica Štedopis podučio više od 500 osnovnoškolaca o financijskoj pismenosti, projekt koji je započeo tiskanjem udžbenika „Novac i ja“ nastavlja se i u 2023. godini u obliku online kviza „Novac i ja“ za učenike osnovnih škola. Natjecanje će se provesti na platformi Kahoot!, a najuspješniji timovi imat će priliku osvojiti vrijedne nagrade kao što su pametne ploče i satovi, Štedopisove radionice financijske pismenosti za cijeli razred i druge prigodne poklone.

Veliki odaziv osnovnih škola za prošlogodišnje radionice i činjenica da se tražilo mjesto više pokazao nam je da interes za financijskim obrazovanjem itekako postoji te da su važnost financijske pismenosti prepoznali i nastavnici i učenici. Drago nam je da ćemo, uz podršku našeg partnera, ovogodišnjim natjecanjem iz financijske pismenosti još jednom imati priliku odgovoriti na učeničke potrebe za financijskim znanjem“, izjavila je Marina Ralašić, predsjednica udruge Štedopis. Postojanje potreba i želja za financijskim obrazovanjem potvrđuju i rezultati istraživanja Instituta za razvoj obrazovanja provedenog u okviru projekta „Građani za pet!“ u kojem je sudjelovao i Štedopis.

Istraživanje provedeno na 800 učenika pokazalo je kako je nakon sudjelovanja u radionicama njih više od 90 posto smatralo da je važno znati upravljati novcem. Zaključili su i da trošenje novca treba pažljivo planirati, kao i da dio zarađenog novca treba izdvojiti za štednju te da djeca i mladi trebaju razumjeti osnovne financijske pojmove.

Više od 85 posto učenica i učenika prepoznalo je korisnost i važnost naučenog te se složilo s tvrdnjom da bi voljeli češće imati takve radionice. Natjecanje u financijskoj pismenosti „Novac i ja“ još je jedan u nizu projekata koje je financijski podržala Addiko banka i tako iznova potvrdila svoju poziciju edukatora na tom području, kao i stratešku usmjerenost brizi za financijsku pismenost građana. Više informacija o natjecanju i prijavama dostupno je na poveznici: https://www.stedopis.hr/natjecanje-u-financijskoj-pismenosti/.

Više

Trudnoća

Buduće majke, ali i sve one koje tek planiraju trudnoću često imaju brojna pitanja na koja ne mogu pronaći stručan odgovor.

Obitelj

Prečesto roditelji podcjenjuju moć utjecaja koju oni sami imaju na dijete i njegove navike

Beauty report

Djecu posebno privlače zabavne ambalaže, ali pritom ne znaju što se u njima krije, a u pitanju mogu biti jake kiseline poput retinola.

Darivanje

Uz zlatnike i srebrnjake koji su čest izbor njihovih kupaca, ove ćemo se godine još više okrenuti medaljama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.