Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Otvorite nova vrata u procesu učenja, pamćenja, percepcije!

Upisom u prestižnu međunarodnu Školu brzog čitanja i mudrog učenja polaznicima se otvaraju jedna sasvim nova vrata u procesu učenja, pamćenja, percepcije, prihvaćanja vlastite odgovornosti u odnosu na pripremu školskih obveza!

Upisom u prestižnu međunarodnu Školu brzog čitanja i mudrog učenja polaznicima se otvaraju jedna sasvim nova vrata u procesu učenja, pamćenja, percepcije, prihvaćanja vlastite odgovornosti u odnosu na pripremu školskih obveza!

Podizanje samopouzdanja prilikom polaganja ispita i veća motiviranost za usvajanje novih znanja ključni su ishodi programa Škole brzog čitanja i mudrog učenja, programa u potpunosti prilagođenog djeci – osnovnoškolcima i srednjoškolcima, ali i odraslima koji žele postići veću uspješnost na poslu. U Školi pomažemo u savladavanju gradiva i strateški osamostaljujemo polaznike! Motiviramo, organiziramo, treniramo, štedimo vrijeme i prenosimo vještine.

Želja nam je upoznati vas s ciljevima i zadacima našeg programa koji mogu pomoći u rješavanju standardnih problema kod čitanja i učenja, a to su:

– slaba koncentracija
– slabo ili sporo pamćenje
– loša organizacija
– nedostatak vremena
– lako gubljenje motivacije
– preosjetljivost na vanjske podražaje

Radionice su raspoređene prema uzrastima:

 • MUDRO UČENJE OD PRVOG KORAKA za mlađe osnovnoškolce (1. i 2. r.)
 • BRZO ČITANJE I MUDRO UČENJE za starije osnovnoškolce (3. r. na više) i srednjoškolce
 • BRZO ČITANJE I MUDRO UČENJE za studente i odrasle

Program “Mudro učenje od prvog koraka” je namijenjen učenicima 1. i 2. razreda OŠ. Prilagođenim zadacima i vježbama razvija bolje razumijevanje i shvaćanje uzročno posljedičnih veza pri učenju, gradi dobre temelje za funkcionalno učenje, potiče na rad i razvoj centre u mozgu koji su zaduženi za lakše i tečnije čitanje.

Program Škole brzog čitanja i mudrog učenja kroz 6-mjesečni obrazovni program omogućava Vašem školarcu da brzo i s razumijevanjem pročita lektiru, bolje se koncentrira, brže pamti, lakše nauči školsko gradivo i ima dobre ocjene te nema straha od testova i javnog nastupa. Generalno, kroz program Škole brzog čitanja i mudrog učenja moguće je povećati kvalitetu čitanja (razinu razumijevanja pročitanog) i zaključivanja, pamćenja, razviti motivaciju za učenje, sposobnost prezentiranja naučenog, sposobnost organizacije gradiva te razviti visok stupanj koncentracije kod učenja i time steći kondiciju u učenju. Na nastavi učimo sljedeće tehnike koje osiguravaju funkcionalno učenje:

 • 5 TEHNIKA BRZOG ČITANJA UZ VISOK STUPANJ RAZUMIJEVANJA
 • TEHNIKE VIZUALNE ORGANIZACIJE GRADIVA (asocijativne mape)
 • TEHNIKE IZDVAJANJA BITNIH INFORMACIJA IZ GRADIVA
 • TEHNIKE BRZOG PAMĆENJA UZ DUGU RETENCIJU – stranih i nepoznatih riječi, godina, nizova brojeva, definicija, duljih tekstualnih cjelina, pjesmica, popisa
 • PREZENTACIJSKE TEHNIKE – u pisanom u usmenom obliku


Škola brzog čitanja i mudrog učenja organizira, između ostaloga, i 3-mjesečni obrazovni program u potpunosti prilagođen studentima, ali i svim odraslima. Cilj programa jest da studenti, ali i svi ostali uče, a da pri tom sve što nauče mogu godinama koristiti i nadograđivati u kasnijim fazama života, u daljnjem fakultetskom obrazovanju odnosno kroz poslovnu karijeru. Jednom riječju, u Školi brzog čitanja i mudrog učenja razvijamo tzv. “learnability”, odnosno kapacitet za funkcionalno učenje.

Na osnovu dugogodišnjeg iskustva u različitim formama distribucije ovog programa mogu se istaknuti ključni ciljevi koje studenti i odrasli standardno postižu primjenom vještina koje nauče pohađanjem ove Škole:

 • višestruko povećanje brzine čitanja – neovisno o vrsti gradiva;
 • 50-postotno unaprjeđenje koncentracije i razumijevanja pročitanog – neovisno o vrsti gradiva;
 • sposobnost brzog izdvajanja najvažnijih informacija iz lekcije, njihovo oblikovanje u formi ključnih riječi i njihovu organizaciju u dijagramski prikaz (mapu) iz kojeg mogu lekciju prezentirati usmeno uz lakše odgovaranje na postavljena pitanja te uz značajno bolje dugoročno pamćenje;
 • trostruko brže pamćenje u odnosu na vršnjake – odlomaka, definicija i sličnih tekstualnih cjelina – uz drastično dugoročniju retenciju;
 • sposobnost planskog učenja u grupi čime mogu drastično smanjiti vrijeme učenja.

Naše tehnike omogućuju:

 • 4-5 x brže čitanje
 • do 50% bolje razumijevanje
 • do 3 x brže pamćenje i efikasnije učenje
 • Vještine prezentiranja
 • Jačanje kapaciteta za učenje – vještine budućnosti!
 • Uspješnost u školi i na poslu!

U tijeku su upisi u SVE programe naše Škole, a već ovaj PETAK 28. siječnja 2022. od 19:00 h u prostorijama Škole u Ulici Huga Badalića 30, Trešnjevka imat ćete priliku upoznati se s programom Škole i širenjem kapaciteta za funkcionalno učenje kod djece i odraslih izravno od stručnjaka te isprobati neke od naprednih tehnika. Prijave su obavezne, a prijaviti se možete:

popunjavanjem obrasca: https://forms.gle/soNdzwspEXHwrrvWA
[email protected]
098 823 718


Dođite i upoznajte se s naprednim tehnikama čitanja, učenja i pamćenja te svim dobrobitima programa Škole brzog čitanja i mudrog učenja. Veselimo se druženju s vama!

Više

Top menadžerica

Kada pojedinci imaju jasne osobne granice, mogu definirati vlastite potrebe, vrijednosti i sklonosti te donositi odluke koje su u skladu s njima.

Drama Queen

Vjerujem da ćete se svi složiti sa mnom kako je cjeloživotno učenje doista važno.

She Book Club

Djeca su dobila novi književni naslov uz koji bi mogli zavoljeti čitanje - roman ”Kako sam naučio abecedu”

Duh i tijelo

Samopuzdanje nas čini ugodnijim suradnikom, partnerom, roditeljem, prijateljem...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.