Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Ova biljka je razlog zašto želimo dodati pink notu svojoj kolekciji sobnih biljaka

Caladium su biljke koje potječu iz Južne Amerike, a rastu iz gomolja/lukovice. Većini kaladijuma se divimo zbog ludih uzoraka.

Caladiumi su biljke koje potječu iz Južne Amerike, a rastu iz gomolja/lukovice. Većini kaladijuma se divimo zbog ludih uzoraka. Nisu totalno jednostavne za održavanje, ali uz par dobrih trikova vrlo lako ćete ih održavati.

Ove biljke su članovi porodice arum ili Araceae i porijeklom su iz vlažne i suhe klime (Južna i Centralna Amerika), svaki list izgleda malo drugačije od prethodnog i svaki je zaista umjetničko djelo.

Nakon što dobijete lukovice kaladijuma, samo ih pokrijte s malo zemlje, navlažite i pripremite se za predstavu, a ako ste već kupili odraslu biljku u nastavku donosimo savjete kako ju najbolje njegovati.

Idealno je tlo koje zadržava malo vlage, ali ne dozvoljava da lukovice budu mokre. Posude sa šljunkom su još jedan odličan način za povećanje vlažnosti oko biljke. Vole slabo osvijetljena mjesta ili čak ona u sjeni, a važno je da ju zaštitite od propuha ili jakog vjetra.

Također, gnojivo treba koristiti štedljivo.

Hoće li se ova biljka uskoro pridružiti i vašoj oazi?

Više

Moj dom

Ako ste netko tko voli uzgajati vlastite proizvode, pogotovo kada je riječ o začinskom bilju, ali smatrajte kako je ipak malo komplicirano baviti se...

Moj dom

Štetni spojevi znatno se mogu umanjiti ako obogatite vaš životni prostor sobnim biljkama koje, osim što pročišćavaju zrak, prostor čine ugodnijim i ljepšim za...

Moj dom

Ove 3 biljke će se savršeno uklopiti uz svaki dom, a vi se potrudite da bar jednu imate.

Moj dom

Saznajte što o vama poručuje cvijeće koje uzgajate!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.