Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Ove dvije stvari dijete ne oprašta roditeljima ni u odrasloj dobi

Djeca mogu oprostiti neke pogreške, neke odmah, neke s vremenom. Ali postoji vrsta pogreške koja se nikad ne oprašta.

Uvijek se trudimo pravilno odgajati djecu, na ovaj ili onaj način, ali svi griješe. Djeca mogu oprostiti neke pogreške, neke odmah, neke s vremenom. Ali postoji vrsta pogreške koja se nikad ne oprašta. Uz tek rijetke iznimke.

Kontrola i nedostatak povjerenja

Postoji nekoliko vrsta roditeljstva. Neka su djeca uvijek stalno pod nadzorom, ne smiju izaći dalje od dvorišta. A neka i u ranijoj dobi odlaze od kuće bez nadzora. Ne postoji pravi put. Treba vidjeti kakvo dijete imate.

No, djetetu treba pokloniti povjerenje, čak i ako je teško. Djeca svoje samopouzdanje crpe iz povjerenja, a ako roditelji sumnjaju i ne vjeruju, onda je djetetu teže doći do uspjeha u bilo kojem poslu. A, ako roditelji vjeruju, onda sve ide lakše.

To funkcionira i s dvadeset godina, kad sin ili kći odu u drugi grad živjeti i raditi. Uvijek je potrebno povjerenje u snagu djeteta i vjera. To je vrlo važno. Dijete neće odrasti samostalno ako ga se stalno kontrolira. U dobi od šesnaest godina, na primjer, može doći do spoznaje da nije u stanju učiniti ništa odgovorno. A roditelje je najlakše okriviti. Jer ako su uvijek kontrolirali, nisu dopuštali da djeca budu odgovorna i neovisna, to se odrazilo i na odrasli život.

Uspoređivanje s drugima

Ovo je vrlo važna tema. Kako je u djetinjstvu, tako će biti i u budućnosti. Neke ljude roditelji nisu uspoređivali s drugima. I što mislite što se dogodilo u odrasloj dobi? Samouvjerene su osobe i uspoređuju se samo sa sobom. Razumiju da svatko ima svoje uvjete i smatraju da je čudno uspoređivati ​​se s drugima.

A ako je dijete uspoređivano, onda će u odrasloj dobi uspoređivati ​​sebe. Odatle može proizaći depresija, nesigurnost i zavist. Samo iz činjenice da su roditelji u djetinjstvu uspoređivali!

Zapamtite, dijete trebate uspoređivati ​​samo s njim. Potrebno je da shvati kako je svaka osoba jedinstvena i da svaka ima svoje uvjete i karakteristike.

Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr

Više

Zanimljivosti

U suorganizaciji Montessori Global Educationa i Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj u Kući Europe održan je panel koji je okupio predstavnike brojnih istaknutih organizacija,...

Trendovi

Vrhunski ručno rađeni tekstilni proizvodi nove kolekcije Bubaba by FreeON upravo nam to pružaju.

Savjeti stručnjaka

Umjesto uzimanja antibiotika, pojava virusa i prehlada može se smanjiti na prirodan način, svakodnevnim uzimanjem dodataka prehrani.

Beauty report

Atopijski dermatitis je kronična upalna bolest sa simptomima crvenila, osipa i vrlo neugodnog svrbeža kože

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.