Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dobar posao

Ovo su najpopularniji razlozi zašto netko odluči postati freelancer

Već samo imati posao ponekad se čini kao privilegija, ali mnogi će se iznenaditi kada saznaju da je posao moguće pronaći i putem Interneta te raditi iz udobnosti svoga doma.

Danas zaista nije lako pronaći posao koji ćemo voljeti i na koji ćemo ići s osmijehom na licu. Već samo imati posao ponekad se čini kao privilegija, ali mnogi će se iznenaditi kada saznaju da je posao moguće pronaći i putem Interneta te raditi iz udobnosti svoga doma. Većinom su takvi poslovi poznati pod imenom “freelance” poslovi, a karakterizira ih to da uglavnom nema neke ugovorne obveze između poslodavca i radnika, već stvari kao opseg posla, plaća i slično ovise isključivo o dogovoru dvije strane. Pokušat ćemo stoga opisati koji se još neki od popularnih razloga zašto se danas zaista isplati postati freelancer i okušati se u ovom znatno slobodnijem načinu rada.

Fleksibilno radno vrijeme

Budući da se kod freelance poslova ne potpisuje neki ugovor koji će radniku odrediti koliko sati tjedno mora biti na poslu, često je moguće raditi kada pojedincu to najviše odgovara. To donosi jednu ogromnu dozu fleksibilnosti koja je privlačna svima te uz koju će i poslodavac i radnik sasvim sigurno biti zadovoljni na kraju dana. Često kada je o klasičnom poslu riječ moramo ustajati vrlo rano kako bi bili na vrijeme na poslu te isto tako nakon gotovo pola dana dolazimo doma umorni i bez volje za neke druge stvari. Kod freelance posla moguće je organizirati se tako da radimo kada nam to najviše odgovara i pritom si ostavimo vremena za obaviti neke druge poslove.

Radno mjesto može biti bilo gdje

Slično kao što freelance posao sa sobom donosi fleksibilno radno vrijeme, isto tako je posao moguće obavljati s koje god lokacije radniku to najviše odgovara. Freelance se često naziva i rad od kuće, ali moguće ga je obavljati i na bilo kojem drugom mjestu na koje je moguće ponijeti i koristiti laptop, tablet ili mobitel, ovisno o tome što je dovoljno za uspješno obaviti posao. To je također jedna velika doza fleksibilnosti koja je draga svima i koju bi mnogi voljeli imati u svom svakodnevnom poslu.

Sami birate projekt koji želite

Još jedna velika prednost kod toga da ne postoji nikakav obvezujući ugovor prilikom obavljanja freelance poslova jest ta da svaki radnik može birati na kojem projektu želi i može raditi, a koji mu nije privlačan iz nekog razloga. Naravno, ipak je važno voditi i računa o tome da poslodavac nastavi računati na vas te nije preporučljivo odbijati previše projekata, no ponekad je sasvim korektno i nije neuobičajeno preskočiti neki od potencijalnih zadataka.

Moguće se dogovoriti oko plaće

Često plaća za neki od freelance poslova nije određena unaprijed te će sve ovisiti o dogovoru radnika i poslodavca. To je odlična stvar budući da je većinom vrlo lako doći do zajedničkog kompromisa između obje strane što dovodi i do bolje suradnje te garancije da bi se ona mogla održati dulje vremena. Uz to, isplata uglavnom dolazi odmah po uspješno završenom projektu pa tako radnici neće morati čekati određeni dan u mjesecu kako bi bili plaćeni. Mnogima je upravo to jedna od najvećih prednosti kod obavljanja ovog tipa poslova i teško se ne složiti s time jer povećava motivaciju, a time i produktivnost.

Pročitajte još

Advertisement