Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

Ovo su orgazmi koje trebate doživjeti

Svaki orgazam je fantastičan. Nema ništa lošeg u tome da se držite provjerene formule za njegovo postizanje.

Svaki orgazam je fantastičan. Nema ništa lošeg u tome da se držite provjerene formule za njegovo postizanje. Ali, promjene, kako u životu, tako i u seksu, trebamo ipak prigrliti. Sigurno ne biste jeli isti obrok svaki dan, niti nosili istu odjeću tri dana za redom. Tako je i sa seksualnim životom.

Zašto ne biste proširili svoje vidike i isprobali brojne trikove pomoću kojih možete doživjeti orgazam?

KLITORALNI ORGAZAM

Klitoris je iznimno osjetljivo područje u ženskoj anatomiji. Sastavljenje od milijuna živčanih završetaka koji su slični onima u penisu. Ovaj maleni dio ženskog tijela najosjetljivija je erogena zona. Svakoj ženi njen klitoris predstavlja drugačiji užitak. Zato treba potražiti i istražiti koji njegovi djelići najbolje reagiraju na podražaj, na kakve podražaje (dodirivanje niz, uz, poprijeko ili kruženje po klitorisu) te koja poza vam najviše odgovara, piše Živim.hr.

G-TOČKA

G-točka nalazi se na prednjem zidu vagine, otprilike na pola puta između vaginalnog otvora i vrata maternice. Ne možete je vidjeti, ali je zato itekako možete osjetiti. Stavite prst u vaginu i pritisnite prema naprijed, trebali biste osjetiti lagano ispupčeni dio.

Nježnim pritiskom na ovo mjesto i laganim dodirivanjem mnoge žene mogu doživjeti orgazam, poznatiji kao vaginalni orgazam. Tada se i G-točka puni krvlju i bubri.

MIJEŠANI ORGAZAM

Ako možete ‘izdržati’ dva, tri ili četiri regularna orgazma, ovaj vrhunac je za vas. Pomiješani orgazam je vrhunac koji se događa kada se istodobno stimulira više erogenih zona. Penetracijom do G-točke uz dodirivanje klitorisa je jedan od načina da doživite eksplozivni orgazam. Ovo se može dogoditi i kroz vaginalnu penetracije uz stimulaciju klitorisa, bradavica ili analnu stimulaciju – ili sve to istodobno. Što je više stimulacija, to je veći protok krvi i jače ćete doživjeti orgazam.

ANALNI ORGAZAM

Analni seks ili analna stimulacija nije nešto što svaka žena želi isprobati. Iskustva su različita. Ako nemate ništa protiv ovoga ili zaista želite saznati u čemu je fora, nastavite čitati…

Kako su anus i rektum vrlo blizu klitorisa i vagine, oni su povezani tankom opnom, međicom i preko nje dijele brojne živce i mišiće, poput mišića zdjelice. Stimulacijom tog dijela može se postići analni i vaginalni orgazam.

Ne zaboravite na lubrikante i predigru.

DUBOKI VAGINALNI EROGENI ORGAZAM

Klitoris i G-točka nisu jedine ‘tipke ‘za uživanje. Žene, kao i stručnjaci za seks tvrde kako i u vagini postoje dodatne erogene zone koje kad se, na pravi način, dodiruju mogu dovesti do onoga što se kolektivno naziva dubokim vaginalnim orgazmom.

Prvo dolazi A-točka, smještena na prednjem zidu vagine neposredno ispod cerviksa.

Sljedeća je O-točka (za orgazam), koja se može naći na stražnjem zidu vagine, gotovo iza cerviksa. Ligamenti koji se tu nalaze sadrže živce na koje su brojne žene osjetljive. Ako prsti, igračka ili penis uspiju stimulirati te živce, to može biti vrlo, vrlo ugodno. Odnosno može doći do orgazma koji samo u jednoj kontrakciji može segnuti cijelu maternicu.

‘ŠPRICANJE’

Da, ženska ejakulacija postoji. Po definiciji, do ženske ejakulacije dolazi kad se iz kanalića koji prolaze kroz i oko uretre istisne poveća količina tekućine, kao posljedica ženskog orgazma. Spomenuta tekućina je prozirna i ne sliči urinu, a može se izbacivati umjereno ili u ‘punom naletu’.

Kada se stimulira ta G-točka mnoge žene dožive ejakulaciju i nešto drugačiji i intenzivniji orgazam, nego što je orgazam postignut stimulacijom klitorisa. Također, postoji mogućnost da neke žene ejakuliraju i prije nego li će doživjeti orgazam, odnosno tijekom seksualnog uzbuđenja, pa čak i bez stimulacije G-točke. Najbolji način stimuliranja G-točke je ritmičkom masažom prstima, penisom ili vibratorom.

CERVIKALNI ORGAZAM

To nije nešto što svaka žena može doživjeti jer je maternica iznimno osjetljiva na direktan dodir. No, stimulacijom maternice možete doživjeti jake, intenzivne orgazme. Veličina je ovdje ipak bitna, cerviks se nalazi na kraju vagine i vjerojatno ga osjećate kada partner prodire duboko u vas.

ORGAZAM BRADAVICA

Znate i sami kako su grudi i bradavice erogene zone, te kako potonje zna biti posebno osjetljivo na dodire. Neke žene mogu doživjeti orgazam samo dodirivanjem i ljubljenjem bradavica. Iako stručnjaci još ne mogu sasvim potvrditi zašto se ovaj orgazam događa, on je vrlo čest kod brojnih žena, a neke čak mogu doživjeti orgazam i bez dodatnog igranja ‘ispod pojasa’.

COREGAZAM – ORGAZAM U TERETANI

O da, itekako je moguće. Ovaj fenomen je poznat pod nazivom coregazam, a istraživanje provedeno u Indiani pokazalo je da je od 530 žena čak njih 370 doživjelo orgazam tijekom vježbanja. Radile su čučnjeve, trbušnjake, dizale su utege…

Ako imate dovoljno razvijene mišiće zdjelice i tijekom vježbanja ih aktivirate, postoji vrlo laka mogućnost orgazma. Inače, imamo brdo članaka o važnosti vježbanja mišića zdjelice. Jedan od članaka pronađite ovdje.

ORGAZAM U SNU

Prema istraživanju objavljenom na uzorku od 11.000 ljudi na institutu Kinsey čak 37 posto žena doživjelo je orgazam u snu do 45. godine života. Štoviše, ispostavilo se da prosječna žena ima ‘noćne orgazme’ gotovo redovito od puberteta do 50. godine života, bez obzira živi li sama, je li u vezi ili u braku. Jedna je žena rekla da orgazme u snu doživljava uvijek kad nema redovne seksualne odnose i opisuje ih kao ‘dar vlastitog mozga’.

Orgazam u snu dogodit će se najčešće ako sanjamo snove povezane sa seksom te će do njega prije doći ako spavamo na trbuhu.

VIŠESTRUKI ORGAZMI

Nekim ženama su potrebne godine da uopće, tijekom seksa, dožive orgazam, a sama pomisao na nekoliko njih je već znanstvena fantastika… Probajte stiskati mišiće zdjelice, što će održati visoku razinu protoka krvi, osjetljivost područja te olakšati put prema drugom orgazmu.

Ključ za postizanje i ‘samo’ jednog orgazma je predigra. Morate biti u ‘elementu’ i morate se napaliti. Zato je predigra idealna. I zato se nemojte odmah baciti na penetraciju, već uzmite vremena i poigrajte se s partnerom. Za višestruki orgazam treba vremena. Dva ili tri sigurno nećete imati ako je riječ o seksu na brzaka (u to ste se sigurno već uvjerile). Kako biste postigli višestruki orgazam, klitoris se gotovo cijelo vrijeme mora stimulirati. Nakon prvog orgazma, nastavite stimulirati osjetljiva područja

Ne propustite

Horoskop

A kakve smo kao ljubavnice, saznajte u simpatičnim recima...

Život u dvoje

Zašto je i dalje toliko kontroverzno da neke starije žene vole mlađe muškarce?

Seks

Moderni uređaji za užitak značajno su se razvili, dajući prednost diskreciji, prenosivosti i funkcionalnosti.

Seks

Neuhvatljiva, a za neke i kontroverzna područja, dugo su bila nešto poput svetog grala seksa. No, jeste li ikada čuli za A-točku?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.