Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Ovo su znakovi da dijete provodi previše vremena na internetu

Kako dodaju, danas roditelji mogu vrlo lako prepoznati je li njihovo dijete ovisno o internetu, odnosno provodi li previše vremena online.

Psiholozi objašnjavaju da je pretjerano provođenje vremena na internetu i društvenim mrežama vrlo slično ovisnosti pa može dovesti do velikih problema kod odraslih, a pogotovo kod djece. Kako dodaju, danas roditelji mogu vrlo lako prepoznati je li njihovo dijete ovisno o internetu, odnosno provodi li previše vremena online.

Ovo su znakovi koji pokazuju da dijete provodi previše vremena na internetu.

Razdražljivost

Kao prvo, pokazuje pretjeranu razdražljivost. Kako objašnjavaju psiholozi, dijete se često ne zna kontrolirati u stvarnom životu ako previše vremena provodi u onom virtualnom, a kao rezultat toga javlja se neobjašnjiva razdražljivost, koja često dolazi bez ikakvih značajnijih razloga.

Povlačenje u sebe

Isto tako, znak koji može biti pokazatelj da dijete provodi previše vremena online jest i kada se povlači u sebe. Umjesto da se druži sa svojim prijateljima, dijete ovisno o internetu i društvenim mrežama ili igricama svaki će svoj slobodan trenutak provoditi pred ekranom, najčešće u tišini svoje sobe.

Djeca se često počnu povlačiti iz aktivnosti koje su ih dotad zanimale, a svaki slobodan trenutak provode pred računalom ili mobitelom.

Ocjene u školi

Djetetove ocjene u školi počinju se naglo pogoršavati i učitelji otvoreno iskazuju svoju zabrinutost za djetetovo ponašanje i naglu promjenu u uspjehu. Dijete gubi na koncentraciji i ne može fizički izdržati školski sat u školi ili vrijeme koje je predviđeno za učenje kod kuće.

Kao rezultat toga mogu se pojaviti i slabije ocjene, ali i odustajanje od svakodnevnih aktivnosti, odnosno hobija.

Fizički znakovi

Dijete najčešće ne govori istinu o tome koliko je vremena provelo online ili igrajući igrice.

Neispavanost, umor, noćne more, gubitak na težini, izražena bljedoća i „krvave oči“, učestale glavobolje i migrene, zanemareno održavanje higijene samo su neki od fizičkih znakova kako dijete previše vremena provodi igrajući igrice.

Više

Zanimljivosti

Tijekom noći loše spavate i neprestano se budite jer vas muči kašalj? Isprobali ste razne čajeve i sirupe, no ništa ne pomaže?

Duh i tijelo

Dobra je vijest da jogu možete vježbati i u udobnosti vlastitog doma.

Savjeti stručnjaka

Određene namirnice sadrže tzv. aktivatore metabolizma koji pospješuju izmjenu tvari te poboljšavaju prokrvljenost probavnih organa, čime doprinose svakodnevnom optimalnom radu probavnog sustava.

Zanimljivosti

Udruga Nismo same kao dio kampanje „Uzmi ih u ruke na vrijeme“ pokrenula je 17. humanitarnu akciju koja će biti organizirana i kao događaj...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.