Pametna, lijepa, uspješna, a sama!?

Možda ste i vi jedna od njih? Ako niste, sigurno je jedna od vaših prijateljica ona zgodna, pametna, ostvarena žena, koja godinama ne može pronaći „pravog“ muškarca.

Sve je više žena koje se ni ne žure s osnivanjem obitelji, sve je više takvih žena širom svijeta. One su među onim ženama koje beznačajnim vezama, koje ne vode nikuda, ne daju na važnosti.

Zašto ostvarene i samostalne žene ostaju same godinama?

Ravnopravnost i nezavisnost

Žene su se u većini zemalja izborile za svoja prava što znači i da rade različite poslove koje im mogu donijeti dovoljno prihoda da bi sebi priuštile sve –  automobil, krov nad glavom, imaju novac za svoje potrebe. Muškarci im u tom financijskom smislu više nisu potrebni.

Žene su počele cijeniti svoje vrijeme

Vrijeme za sebe? Ne žele kuhati, ne žele čistiti, prati ili peglati. Ne žele provoditi vrijeme s djecom. Nakon posla, rade ono što žele. Sloboda je donijela i pravo izbora. Često se žena želi ostvariti na polju karijere pa tek onda razmišljati o potencijalnom partneru, obitelji i djeci.

Žene su postale emocionalno osvještenije

Žene su se promijenile i po pitanju emocija. Neke se ne upuštaju u beznačajne avanture, druge pak samo žele beznačajne avanture.

Važno im je obrazovanje, napredovanje u karijeri, pa traže jednako tako ostvarenog muškarca te ni ne pomišljaju da budu s muškarcem koji ne ispunjava njihove kriterije. Čekaju pravog muškarca, koji će im se pridružiti na putu velikih ciljeva.

Visoki standardi

Žena koja je sebe ostvarila na mnogim poljima, neće pristati biti s muškarcem koji ne radi na sebi i koji nije jednako uspješan i zadovoljan sobom. Žene su naučile da niski standardi ne mogu donijeti uspjeh u budućnosti. One znaju što zaslužuju. Nerijetko su i same bile suočene s teškim ljubavnim razočarenjima, koja su ih još više udaljila od bajkovite ljubavne priče.