Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Paola Crevatini Rebsamen: Kakva će biti putovanja u bliskoj budućnosti?

Putovanja samo za žene? Kako vam se to čini? Pristupačni paketi na puno kreativniji način, kratki je opis The MissAdventure, koju je pokrenula Hrvatica Paola Crevatini Rebsamen sa svoje adrese u Zürichu.

Putovanja samo za žene? Kako vam se to čini? Pristupačni paketi na puno kreativniji način, kratki je opis The MissAdventure, koju je pokrenula Hrvatica Paola Crevatini Rebsamen sa svoje adrese u Zürichu. Nakon što je pročitala da 80% odluka o putovanjima donose žene i da jako puno njih ne putuje koliko bi htjelo jer nemaju s kim, odlučila je početi organizirati jedinstvena putovanja prilagođena modernoj, samostalnoj ženi koja voli otkrivati nove horizonte, kulture i destinacije.

Krenimo s MissAdventure. Upoznali smo te preko toga projekta, tu, u Hrvatskoj. U kojem smjeru ide taj projekt? Kakvi su planovi?

Nažalost, Festival smo morali otkazati ove godine. Pandemija koronavirusa i zabrane održavanja evenata s više od 100 ljudi, održavanje distance… Jednostavno je bilo nemoguće organizirati event kojem je glavni cilj umrežavanje žena. Trenutno, ni ne znamo kada i kako ćemo ga održati. Sve ovisi o razvoju situacije. Nadam se da će početkom godine dosta toga biti jasnije kako bi mogli donijeti odluku vezano uz Festival.

Budući da je riječ o internacionalnom eventu, s internacionalnim spikerima i gostima, situacija bi se trebala prvo stabilizirati prije nego možemo odrediti novi datum i planirati bilo što.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Femmetravel (@femmetravel)

Što se promijenilo u tvom životu u pandemiji?

Najveća promjena je ta da ne vodim grupna putovanja, barem zasada, i da nisam mogla održati Festival, ali sve je to kratkoročna promjena. Razmišljam pozitivno. Trenutno imam više vremena posvetiti se sebi i razvijanju svoje karijere kao travel bloggera pomoću platforme @femmetravel. Uključena sam i u izgradnju naše Ville Seven Hills u Puli i to mi oduzima dosta vremena…

Isto tako, dobila sam odličnu ponudu da se vratim svom poslodavcu eBay-u na globalnu poziciju na kojoj sam zadužena za marketing kao Senior Market Partner. Kako je pandemija, radimo od doma i prognoza je da će to potrajati do lipnja 2021….

Također, lansirala sam svoju MissAdventure haljinu dostupnu u 28 boja, rađenu po mjeri. Ideja je nastala jer nisam mogla naći haljinu kakvu tražim, a koja mi pristaje, budući da sam sitne građe.

Haljina

Kao što vidite, meni nikad nije dosadno!

Misliš li da će se svijet putovanja promijeniti nakon pandemije?

Rano je još za iznositi bilo kakve dugoročne prognoze. Tek po završetku pandemije, smatram kako će će sljedećih 6-9 mjeseci biti ključno za daljnji razvoj situacije, kako u turizmu tako i u ostalim područjima.

Navike i preferencije velike većine su se promijenile, što se tiče putovanja, barem u ovoj bliskoj budućnosti. Vidimo da se biraju putovanja unutar države i tzv. road trips, dok su smanjeni interesi za daleka i grupna putovanja. Budući da je sve zakon ponude i potražnje, mislim da je svijet putovanja barem za blisku budućnost izmijenjen.

Putovanja su još uvijek moguća čak i internacionalno. Naravno, sve je stvar osobnih odabira, ali i pridržavanja nekih općih mjera koje pojedincima možda nisu jednostavne i kompliciraju uživanje u putovanju.

Paola Crevatini Rebsamen u Indiji

Spomenula si Villu Seven Hills u Puli. Od kuda ideja? Kako je surađivati s mužem na projektu? Je li bilo nesuglasica oko uređenja?

Iskreno, ni sama ne znam od kuda nam ideja, sve se nekako posložilo samo od sebe i jedno je vodilo drugom sasvim prirodnim putem. Oduvijek sam htjela imati svoji Boutique Hotel i, kako je moj suprug arhitekt, oduvijek smo znali da ćemo nešto pokrenuti zajedničkim snagama.

Radimo na projektu više godina i sad je napokon započela gradnja. Do sada nismo imali većih nesuglasica oko samog projekta, jako smo složni što se toga tiče, no interijer je nešto što tek slijedi pa je još uvijek sve moguće! Mislim da je teže bilo donijeti odluku u samom početku – graditi nešto za sebe u Švicarskoj ili se odlučiti za ovako, recimo to malo veći pothvat.

Paola Crevatini Rebsamen i Armand Rebsamen

Kažeš kako tek slijedi unutarnje uređenje. Gdje tražiš inspiraciju za uređenje?

Inspiracija je rezultat sa svih naših putovanja u zadnjih 12 godina. Svako mjesto ti daje neku novu ideju i perspektivu i nadamo se da će Seven Hills biti odraz toga. Mjesto gdje će se naši gosti iz cijelog svijeta, ali i Hrvatske, osjećati kao doma.

Smiješ li nam reći neke dalje planove?

Plan i želja je, naravno, da projekt bude gotov čim prije i da krenemo s radom do kraja 2021., ali trenutno se time previše ne zamaramo. Nisu vremena takva. Idemo polako, ali sigurno, naprijed i ne stvaramo si nikakav dodatan pritisak.

Ne propustite

Putovanja

Neki ga zovu i balkanskim Berlinom, jer je atmosfera na svakom koraku inspirativna, a energija koju ovdje osjećate gotovo zarazna

Putovanja

Radnja druge sezone premjestila se s Havaja na sjeveroistočnu obalu Sicilije, a objavljeno je da će se treća sezona, za koju postoje velika očekivanja,...

Putovanja

Putovanja su nova iskustva koja nas čine cjelovitima jer se hranimo pozitivnim emocijama.

Putovanja

Provela sam tri dana i dvije noći u stogodišnjoj stanciji Sparagna, učeći kako napraviti domaće njoke i istarsku maneštru od bobići dok osluškujem tišinu...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.