Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Trendovi

Parfem ili toaletna voda?

Miris dolazi u više verzija namijenjenih različitoj upotrebi.

Među velikim izborom mirisa na policama parfumerija, često je teško odabrati onaj koji će savršeno odgovarati našem tijelu. Osim brandova različitih proizvođača, izbor nam je zakompliciran i različitim verzijama istog mirisa. Tako možemo birati između parfemskog ulja, parfemske vode, toaletne vode, kolonjske vode i mnogih drugih pratećih mirisnih proizvoda. Losioni, sprejevi i kreme za tijelo su također predstavljeni kao inačica istog parfema.

Mnogi kupuju parfemsku vodu jer misle da je parfem kvalitetniji (jer mu je cijena znatno veća). S druge strane, mnogi smatraju da dobivaju više proizvoda za nižu cijenu pa se odlučuju za toaletnu vodu. Sigurno ste se pitali koja je razlika između parfema (eau de parfume), toaletne vode (eau de toilette) i ostalih mirisa, osim u cijeni.Mirisi su napravljeni od prirodnih sastojaka, ekstrakata biljaka i cvijeća. Ta ulja i ekstrakti određuju jačinu i intenzitet mirisa i duljinu zadržavanja mirisa na tijelu. Većina parfema na našem tržištu sadržava 15 do 25% parfemskog ulja rastopljenog u alkoholu. Manji postotak parfemskog ulja u odnosu na postotak alkohola označava toaletnu vodu.

Parfem (extrait) sadrži najveću koncentraciju mirisa, od 15 do 40% parfemskog ekstrakta. Najskuplji je, ali je intenzivan i njegov miris se najdulje zadržava na koži tijela.

Parfemska voda (eau de parfume) sadrži 8 do 20% parfemskog ekstrakta što znači da zadržava većinu prirodnih sastojaka i miris ostaje na tijelu i do šest sati. Miris se prilagođava tijelu i možda neće mirisati na vama isto kao na vašoj prijateljici.Toaletna voda (eau de toilette) sadrži 4 do 10% parfemskog ekstrakta. U toaletnoj vodi se nalazi niža koncentracija prirodnih ulja i sadržava veći postotak alkohola. Zbog veće koncentracije alkohola miris brže ishlapi. Prvotno je bila namijenjena jutarnjem osvježavanju tijela, poput kolonjske vode, jer se njezin miris na tijelu ne zadržava dulje od 2 do 4 sata. Miris je osvježavajući i mnogi ga biraju za svakodnevnu upotrebu, za posao i preko dana. A skuplju parfemsku vodu čuvaju samo za posebne prilike.Kolonjska voda
(eau de cologne) sadrži najnižu koncentraciju parfemskog ekstrakta, oko 2 do 5%.

Hoćete li kupiti parfem ili toaletnu vodu, ovisi o tome koliko dugo želite da miris ostane na tijelu i koliko intenzivan mora biti. Toaletna voda može biti i priprema za parfem, a kad isprobavate mirise, uvijek ih probajte u onoj verziji koju želite kupiti. Jer miris je drugačiji ovisno o tome dolazi li u verziji parfema, toaletne vode, losiona ili kreme za tijelo.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Beauty report

NIVEA je tu da vam i ove godine olakša božićnu kupovinu.

Darivanje

BIOLOGY NUTRI hranjiva dermatološka njegadermatološki je i certificirani organski proizvod za njegu suhe i vrlo suhe fragilne kože. 

Beauty report

Na Erborian webshopu možete odabrati jedan od odlično osmišljenih setova sa cjelokupnim ritualom za kožu kojoj nije potreban Instagram filter.

Beauty report

Znate li da suha koža najčešće pogađa djecu i starije, a više problema imaju žene nego muškarci?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.