Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Pelješac poziva na najbogatiji Festival soli do sada

Još niste bili na Pelješcu? Sad je prilika!

Još jedna sjajna vijest s Pelješca! Peti Festival soli počinje 20. kolovoza u Stonu i ove se godine širi na čitav poluotok. Tako će sve do 20. rujna od Stona, preko Janjine do Orebića i Trpnja posjetitelji uživati u degustacijama lokalnih specijaliteta i vina, izložbama, koncertima, radionicama i prezentacijama u kojima je stonska sol iz najstarije solane na svijetu glavna zvijezda.

Uz Solanu Ston u program se uključilo dvadesetak restorana, konoba, vinarija, OPG-ova…, pa će sve najbolje što jug Dalmacije ima biti „servirano“ na ovoj atraktivnoj manifestaciji uz promotivne cijene. Vrhunska pelješka vina 20 posto povoljnija, festivalski meniji po cijenama od 120 i 180 kuna, posjet uzgajalištima kamenica uz degustaciju na brodovima, sve vas to očekuje u novoj, bogatijoj verziji Festivala. U program se uključilo četrdesetak restorana, konoba, vinarija, OPG-ova, školjkaša, brodara… s čitavog poluotoka. Osim eno-gastro doživljaja, u pripremi je i zabavni program, a gosti Pelješca mogu sudjelovati u posebnom doživljaju – berbi soli.

Baš kao što je u 14. stoljeću solana u Stonu bila strateški gospodarski punkt Dubrovačke Republike, tako je i danas čuvar tradicije ovog kraja, ali i adut koji uz pelješka vina, bogatu baštinu i vrhunske specijalitete – na kraju ovogodišnje odlične sezone – obogaćuje ukupnu turističku ponudu Pelješca i cijele regije.

„Nakon iznimno uspješnog Festivala peljeških podruma, na kojem u svibnju i lipnju pedesetak vinarija, vinoteka, hotela, restorana i konoba predstavilo svoju ponudu, vrhunska vina i specijalitete, sve je spremno za još jednu atraktivnu manifestaciju. S obzirom na veliki broj gostiju koji boravi na Pelješcu očekujemo još veći uspjeh i sjajan odaziv, a vjerujemo da će festivalski program privući i goste iz susjednih odredišta. Iduće ljeto bit će još uzbudljivije i zabavnije, jer su uz Festival peljeških podruma i Festival sol u pripremi još tri festivala – kamenica, kapetana i peljeških okusa“, ističe Fani Slade, direktorica TZ općine Ston, koja je uz turističke zajednice općina Orebić, Janjina i Trpanj organizator svih pet festivala.

Još niste bili na Pelješcu? Sad je prilika! Festival soli najbolja je pozivnica za posjet ovom magičnom poluotoku.

Ne propustite

Putovanja

Bicikliranje Napoleonovim putevima, surfanje, penjanje na najviši vrh poluotoka, šetnja 5,5 kilometara dugačkim Stonskim zidinama i obilazak povijesne Solane Ston…  razloga je bezbroj za...

Putovanja

Pelješac i Korčula dvije su destinacije koje se lako mogu upoznati zajedno, a ubrzo nakon što ih posjetite ćete shvatiti da lako funkcioniraju kao...

Putovanja

Kraj ljeta uvijek je rezerviran za Pelješac i Festival soli za kojeg 'diše' cijeli poluotok, odnosno sve četiri općine: Janjina, Trpanj, Orebić i Ston,...

Putovanja

Redakcija She.hr dobila je na tjedan dana korištenja novu Toyotu C-HR, hibrid već dokazano snalažljiv na gradskim prometnicama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.