Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

She Book Club

Pet naslova kojima nećete moći odoljeti ni vi ni vaši klinci

Brojna istraživanja su pokazala da će djeca roditelja koji čitaju i sama biti sklonija čitanju.

Brojna istraživanja su pokazala da će djeca roditelja koji čitaju i sama biti sklonija čitanju. Odvedite dijete u knjižnicu na radionice, čitanje priča, predstavu i, ako ste u prilici, na potpisivanje knjige vašeg omiljenog autora. Osim osjećaja zajedništva, to će u djetetu pobuditi radoznalost te će imati veću potrebu za uranjanjem u svjetove u kojima i vi rado boravite i ugodno se osjećate.

Mozaik knjiga donosi pet naslova kojima nećete moći odoljeti ni vi ni vaši klinci!

1. Tigar koji je svratio na čaj – Judith Kerr

Jedna od omiljenijih dječjih priča napisanih u 20. stoljeću. Opisuje nenadani posjet tigra jednoj britanskoj obitelji, kojoj pojede i popije sve što je pronašao u hladnjaku. Pripremajući se za tigrov ponovni dolazak, obitelj kupuje zalihu namirnica, no do ponovnog susreta ipak nikad nije došlo.

2. Crvenkapica – Braća Grimm

Priča „Crvenkapica“, iznikla iz pera braće Grimm prije dva stoljeća, i danas je jedna od prvih koje pričamo djeci i unucima, želeći ih pripremiti da što sigurnije iz svoga nevinog dječjeg svijeta zakorače u svijet odraslih. “Crvenkapica” u interpretaciji Tomislava Torjanca ima crvene starke, crvenu hudicu, bedževe, krupne plave oči, tanke dugačke noge i pod rukom joj je, na naslovnici slikovnice, skateboard. Vuk, pak, ima vučju glavu sa sunčanim naočalama, no tijelo nabildanog čovjeka. Odjeven je u trenirku s bijelom trakom sa strane, puši i s rukama u džepovima čeka je oslonjen o jeep. Ona ga je susrela vozeći bicikl, i nije ga se bojala, jer nije znala da se vukova treba bojati.

3. Čovpas – Dav Pilkey

Prvo mjesto na svim svjetskim listama najprodavanijih naslova unaprijed je rezervirano za autora najpopularnijih dječjih serijala na svijetu – „Kapetan Gaćeša“ i „Čovpas“. Dav Pilkey neizostavni je dio svakog odrastanja, a sada se najmlađi čitatelji imaju priliku upoznati s drugim nastavkom strip-romana o najpopularnijem čovjekolikom psu „Čovpas – Pušten s lanca“. Ova urnebesna avantura prepuna zabave i akcije klincima će kroz neodoljive ilustracije pokazati da samo psoglavi policajac može spasiti dan kada se u mračno doba na ulicama pojavljuju zlikovci.

4. Matilda – Roald Dahl

Roald Dahl poznati je britanski književnik koji je svoju veliku popularnost stekao svojim brojnim djelima, koji su uvelike ostavili utjecaj na djecu, ali i na odrasle. Dahl je jedan od najpoznatijih autora za djecu koji je napisao veliki broj knjiga koje su doživjele nekoliko ekranizacija. Ugledni magazin The Times smjestio je ovu književnu legendu na visoko 16. mjesto najvećih britanskih književnika, dok je upravo roman „Matilda“ proglasio jednom od najboljih dječjih knjiga svih vremena. S prodanih 17 milijuna primjeraka diljem svijeta „Matilda“ se smatra jednom od najpopularnijih dječjih priča svih vremena.

5. Mali princ – Antoine De Saint-Exupéry

„Mali princ“ jedna je od najljepših i najomiljenijih priča ikada napisanih koju podjednako vole i mali i veliki čitatelji. Jedna od najpoznatijih knjiga na svijetu, prevedena je na više od 300 jezika i u svijetu prodana u više od 200 milijuna primjeraka. Kultna dječja knjiga sada ima novu dimenziju. U Hrvatskoj „Mali princ“ nudi proširenu stvarnost. Na određenim stranicama nalaze se crvene ruže koje nas vode u proširenu stvarnost, odnosno dodatne sadržaje kao što su glazba, igre i svijet maloga princa u 3D, kojima nitko neće moći odoljeti. Prvo izdanje klasične bajke na moderan način u Hrvatskoj, dokazuje da priče ispričane prije više od 75 godina idu u korak s vremenom.

Više

Savjeti i preporuke

Eucerin zaštita od sunca za dječju kožu posebno je razvijena kako bi zaštitila nježnu kožu i pružila učinkovitu biološku zaštitu stanica.

She Book Club

Andersen često piše o malom, skromnom, ali lijepom cvijeću koje raste pored puta, a koje je kontrastno oholu vrtnom cvijeću, s tipičnim ljudskim osobinama...

Zanimljivosti

Uspješno partnerstvo trgovačkog lanca Lidl Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja nastavlja se četvrtu godinu zaredom. Iza njih su brojni uspješni projekti i akcije,...

Zanimljivosti

Pod utjecajem zapadnjačkog stila života i visoke razine stresa, imunosni sustav često daje neadekvatan odgovor što se u moderno doba prepoznaje već u dojenčadi,...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.