Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

She Book Club

Pet noviteta za uživanje u toplim svibanjskim danima

Krimić, triler, prapovijesna fikcija, SF ili fantasy? U knjižare su stigli novi vrhunski naslovi u kojima će svaki ljubitelj dobre knjige zasigurno pronaći novo omiljeno štivo za uživanje u sve duljim i toplijim danima.

Krimić, triler, prapovijesna fikcija, SF ili fantasy? U knjižare su stigli novi vrhunski naslovi u kojima će svaki ljubitelj dobre knjige zasigurno pronaći novo omiljeno štivo za uživanje u sve duljim i toplijim danima. U nastavku donosimo što su za knjigoljupce pripremili nakladničke kuće Znanje i Vorto Palabra.

Rijeka svjetla i tame

Za ljubitelje krimića, spisateljica Liz Moore donosi Rijeku svjetla i tame (Long Bright River), roman ispričan iz dvije vremenske perspektive, koji naizmjenično prati policijski slučaj i djetinjstvo dviju sestara, dok čitatelju jednako tako naizmjenično ubrzava puls i slama srce. Rijeka svjetla i tame je ujedno i portret jednoga grada i društva u krizi oslikan kroz priču o sestrinstvu, ovisnosti i neraskidivim vezama koje postoje između mjesta, obitelji i sudbine, a hrvatski prijevod donosi Zrinka Pavlić.

(Cijena: 139 kn)

Sigurno mjesto

Trileroljupci će sigurno uživati u neobičnom i uzbudljivom romanu u kojem se stapaju tuga i zadovoljstvo, propast i iskupljenje, a radi se o naslovu Sigurno mjesto (The Safe Place), prvijencu britanske autorice (i glumice) Anne Downes. Autorica je 2009. sa svojim australskim partnerom krenula na putovanje svijetom tijekom kojega je u potrazi za dodatnom zaradom radila i kao kućanica na usamljenom francuskom imanju te je tamo posijano sjeme romana Sigurno mjesto. Prijevod potpisuje Drago Štajduhar.

(Cijena: 129 kn)

Nasljednici

One koji cijene klasike obradovat će vijest kako je Vorto Palabra po prvi puta u hrvatskom prijevodu objavio Nasljednike (The Inheritors), književni klasik Williama Goldinga.  Od autora Gospodara muha i dobitnika Nobelove nagrade za književnost, Nasljednici su zapanjujuća kreacija izgubljenog svijeta neandertalaca i zastrašujuća vizija početka novog doba. Golding je ovaj roman, svoj drugi po redu, smatrao svojim najboljim, a mnogi se kritičari još i danas s time slažu. Prvi prijevod ovog klasika na hrvatski potpisuje Ivana Ostojčić.

(Cijena: 99 kn)

U službi pravde

Može li umjetna inteligencija „osjećati“ sumnju i „spoznati“ izdaju? Može li postupiti čovječnije od ljudskoga bića, naučiti dobrotu i pokazati suosjećanje? Za obožavatelje punokrvnog SF-a nakladnička kuća Vorto Palabra donosi spektakularnu svemirsku sagu o univerzalnim ljudskim vrijednostima U službi pravde (Ancillary Justice). Američka spisateljica Ann Leckie, prva je autorica u povijesti koja je iste godine dobila nagrade Arthur C. Clarke, Nebula i Hugo za najbolji roman, i to upravo za ovu knjigu, prvu u trilogiji o carstvu Radcha. Prijevod donosi Neven Dužanec.

(Cijena: 139 kn)

Kruna od čudodrva

“Prijestolje od zmajokosti”, prvi svezak trilogije “Sjećanje, Tuga i Trn”, objavljen je davne 1988., čime je započet serijal koji će postati jedno od temeljnih djela moderne epske fantastike. Sada, više od dva desetljeća nakon završetka trilogije “Sjećanje, Tuga i Trn”, na radost svih ljubitelja fantasyja, Tad Williams vraća se svom voljenom univerzumu i likovima s Krunom od čudodrva (The Witchwood Crown), prvim romanom u dugoočekivanom trodijelnom nastavku “Posljednji kralj Osten Arda”. Sa stotinama likova – ljudi, divova, zmajeva, trolova, Sitha i Norna, ovaj roman epska je fantastika kakva je nekoć bila: klasična, veličanstvena i sveobuhvatna te dokaz da je Tad Williams najveći živući pisac tog žanra. Prijevod potpisuje Tajana Pavičević.

(Cijena: 189 kn)

Navedeni naslovi dostupni su u svim bolje opremljenim knjižarama te na webshopu znanje.hr

Ne propustite

She Book Club

S ljubavlju, Pamela otkriva nam sasvim novu stranu Pamele, pravu istinu o njezinom životu i karijeri dajući cjeloviti prikaz svog života bez uljepšavanja.

She Book Club

Jedne večeri, vozeći se kući i zapeo u prometu, Gabe ugleda lice djevojčice na stražnjem prozoru hrđavog starog automobila.

She Book Club

Loreth Anne White višestruko je nagrađivana autorica kriminalističkih trilera koji su prodani u više od tri milijuna primjeraka diljem svijeta

She Book Club

Tess Gerritsen jedna je od najčitanijih suvremenih autorica forenzičarskih trilera.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.