Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Putovanja

Pješčane plaže i planinska jezera! I to je Brodsko-posavska županija

Poloj, Petnja i Ljeskove vode za kupače, ribolov i biciklizam za rekreativce, Ribarske večeri u Davoru za gurmane, CMC 200 Slavonija fest u Slavonskom Brodu i Novogradiško glazbeno ljeto za sve željne zabave…

Ako ste ovog ljeta u Slavonskom Brodu, šetalištem uz Savu, popularnim brodskim Kejom do Poloja po ljetno osvježenje. Tu su proplivale generacije Brođana. Djeca grade kule u pijesku, brčkaju se u plićaku, kad im dosadi s roditeljima odu na sladoled. Ekipa roštilja ili se zabavlja na boćalištu, rekreativci igraju odbojku, nogomet, košarku… Što se Brođana tiče, nema ljepšeg kupališta od Poloja. Da se tu ne radi samo o lokal-patriotizmu potvrđuju nagrade i recenzije brojnih kupača.

 

Jezero Petnja – arhiva TZ Brodsko-posavske županije

Na obroncima Dilj-gore posve drugačiji ugođaj. Plivanje u planinskom jezeru u okruženju šume. Priznat ćete, tome je teško odoljeti. Mir, tišina, pješačke staze, tek pokoji sportski ribič u očekivanju ulova života… Za ljubitelje osame to je to!

 

Ljeskove vode, arhiva-TZ-Brodsko-posavske-županije

Jedna takva oaza, prekrasno jezero Petnja samo je sedam kilometara od Slavonskog Broda. Nešto dalje, dvadesetak kilometara od grada u općini Bukovlje Ljeskove su vode. U istoj dolini osam je bistrih izvora i spajaju se dva potoka. Što je super – do svih ovih mjesta možete biciklom jer je Brodsko-posavska županija umrežena stazama.

Tražite li novi doživljaj ljeta spakirajte kofere, ne zaboravite kupaći i pravac u ovaj dio Slavonije. Sjajna je vijest da su se vratile i atraktivne manifestacije, naravno – uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera, od 12. do 15. kolovoza tu je bogato Novogradiško glazbeno ljeto, a 3. i 4. rujna popularni CMC 200 Slavonija fest u Slavonskom Brodu.

Pročitajte još

Putovanja

Zimska idila Brodsko-posavske županije, gradova i mjesta uz Savu oduvijek su mnoge inspirirali, od pjesnika Dragutina Tadijanovića početkom prošlog stoljeća, do suvremenih umjetnika.

Video box 2

To je samo jedan od brojnih turističkih aduta Brodsko-posavske županije koji su predstavljeni u zagrebačkoj  vinoteci Bornstein. 

Istaknuto

Vole je bikeri, otkrivaju je ljubitelji pivske craft scene, atraktivno je odredište ruralnog turizma, poznata je slavonska gastro destinacija - Brodsko-posavska županija sjajan je...

Advertisement