Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Poboljšajte svoje psihofizičko zdravlje i riješite se stresa uz pomoć aromaterapije

Ako ste pomislili da se aromaterapija razlikuje od klasične masaže, u pravu ste.

Aromaterapija je sve češća riječ za koju možete čuti. Budući da se posljednjih godina podigla svijest ljudi o zdravom načinu života, balansu tijela i uma, poboljšanja zdravlja na što prirodniji način, ovaj način terapija postao je sve popularniji, a koristi se već tisućama godina. Drevne kulture u Kini, Indiji i Egiptu uključivale su aromatično bilje u medicinske i vjerske svrhe. Naime, otkrili su da određene biljke imaju fizičke i psihičke benefite stoga su ih počeli koristiti.

Što je to aromaterapija?

O aromaterapiji i njezinim benefitima razgovarali smo s Teom Bedeničec, koja se njome bavi punih 19 godina. „Iskreno moram reći da to nije samo posao već poziv koji radim s velikom ljubavlju, konstantnim učenjem i nadograđivanjem svoga znanja. Za aromaterapeuta sam se odlučila nakon završene srednje škole za kozmetičara kada sam spoznala da me najviše zanima zdravlje ljudskog tijela djelovanjem eteričnih ulja i masaža“, priča nam za početak aromaterapeutkinja.

Kako nam Tea pomno objašnjava da je aromaterapija kontrolirano korištenje eteričnih ulja kako bi se uravnotežilo i unaprijedilo zdravlje tijela uma i duha. „Aromaterapija se bavi čovjekom, njegovim fizičkim, emotivnim, mentalnim i duhovnim potrebama. Ona pomaže osobi u njenom procesu iscjeljenja i granama konvencionalne medicine koje njeguju i podržavaju cjeloviti pristup čovjeku. Tretman se sastoji od razgovora s klijentom, odabira eteričnih ulja prema klijentu i njegovim potrebama nakon čega slijedi masaža s kombinacijom odabranih eteričnim ulja“, kaže.

S obzirom na to da se mnogi tek odlučuju otići na aromaterapiju, upitali smo Teu što bi trebao znati netko tko se prvi put susreće s ovakvim tretmanom. „Osoba koja se prvi puta susreće s aromaterapijom trebala bi znati da je aromaterapeut osoba koja ciljano koristi fiziološki utjecaj masaže i kombinacije eterična ulja za određenu tegobu ili problem te prati njihov utjecaj kao i nastale promjene. Aromaterapeut ne liječi bolesti, on odabirom kombinacije eteričnih ulja za svaku osobu posebno pomaže osobi da u potpuno i cjelovito opuštenom stanju pronađe uzroke tegoba ili problema i vlastitim mehanizmima iz prethodno spomenutog stanja prijeđe u stanje zdravlja“, pojasnila nam je.

Ako ste pomislili da se aromaterapija razlikuje od klasične masaže, u pravu ste. Kako nam Tea govori, u tretmanima aromaterapije koriste se prirodna ulja i svakom se klijentu posvećuje u potpunosti. To znači da terapija započinje razgovorom o problemima, zatim se savjetuje kako bi mogao poboljšati svoje zdravlje i naravno, prema problematici se odabire najbolja kombinacija eteričnih ulja. Kombinacija ulja znači da se ulja ne biraju samo za fizičke tegobe nego se aromaterapeutkinje brinu za klijentovo psihofizičko zdravlje. Naposlijetku, kreće masaža.

Zelenom glinom protiv boli

Ono zanimljivo, što mnogi ne znaju, aromaterapija nije samo masaža aromatičnim uljima. U aromaterapiji se mogu pronaći razni tretmani, a jedan od njih je i ljekoviti pakung sa zelenom glinom. „Ljekoviti se pakung sastoji od nanošenja zelene gline i eteričnih ulja na zglobove i bolna mjesta te utopljavanja pod termo dekom kojom poboljšavamo apsorpciju minerala u tijelo. Ovaj pakung zbog upotrebe zelene gline ima višestruko blagotvorno djelovanje na organizam“, kaže Tea.

Naime, zelena glina kroz povijest uz sunce, zrak i vodu, čije vitalne elemente sadrži, jedna je od najmoćnijih i najstarijih sredstava fizičkog obnavljanja. Ova vrste zelene gline vrlo je rijetka zbog svog specifičnog staništa te je bogata elementima koji se nalaze u morskoj vodi: „Sadrži više od 60 minerala, a najviše selena, magnezija, željeza, kalija, kalcija, fosfora, cinka, bakra, mangana, natrija i silicija“, ističe nam Tea.

Nadodaje kako je važno znati da glina čisti organizam od toksina, hrani organizam mineralima koje sadrži, obnavlja stanice tkiva, sprječava širenje patogenih bakterija i parazita. Također ima i protuupalno djelovanje te ubrzava zarastanje rana.

Oblozi od zelene gline preporučuju se ljudima koji boluju od reumatizma, išijasa, artritisa i neuralgija. Aromaterapiju preporučujem svima koji žive stresnim životom, a željeli bi se opustiti te raditi na poboljšanju svog psihofizičkog zdravlja“, zaključuje.

https://aromateacentar.com/

Ne propustite

Duh i tijelo

Emocionalna inteligencija podrazumijeva sposobnosti prepoznavanja, razumijevanja i upravljanja vlastitim emocijama te emocijama drugih polazimo li od točke poslodavca.

Budi fit

U većini slučajeva, osjećaj dehidracije jednak je osjećaju žeđi. No ipak, ponekad bi taj osjećaj mogao izostati ili bi vas tijelo moglo upozoriti na...

Drama Queen

Jeste li ikada imale osjećaj da vas neka osoba emocionalno iscrpljuje? Nakon razgovora s njom ostanete prazni, umorni i živčani?

Budi fit

U slučaju da uskoro krećete u teretanu po prvi put, možda će ove lagane upute pomoći da se dobro osjećate tamo, da pitate druge...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.