Podno grijanje: Savršeno rješenje za ugodniji, zdraviji, elegantniji i ekonomičniji život u vašem domu

Geberit Volex, novi vodoopskrbni sustav europskog lidera u području sanitarne tehnike, pogodan je za novogradnje i za adaptacijske projekte. Riječ je o polivalentnom sustavu koji uspješno zadovoljava sve vodoopskrbne potrebe nekog objekta – dovod tople i hladne vode, radijatorsko grijanje i podno grijanje.

Uz Geberit Volex podno grijanje vaša kupaonica više ne treba radijatore

Razlog za podno grijanje br. 1: ekonomičnost

Podno grijanje je niskotemperaturno budući da se voda zagrijava na temperaturu od 30-40°C, što je dvostruko manje nego kod radijatorskog grijanja (80°C). Time je podno grijanje ekonomičnije, a zbog smanjene emisije štetnih plinova i ekološki prihvatljivija varijanta grijanja. Premda je startna investicija pri ugradnji podnog grijanja ista ili malo viša, niža potrošnja energije čini podno grijanje dugoročno isplativijim rješenjem od radijatorskog, budući da se prema istraživanjima podnim grijanjem troši i do 12% manje energije. Također radijatori funkcioniraju po principu kružnog strujanja zraka, dok se kod podnog grijanja toplina ravnomjerno isijava cijelom površinom što dodatno povećava efikasnost.

Razlog za podno grijanje br. 2: estetika i ušteda prostora

Činjenica je da radijatori puno češće nagrđuju prostoriju nego što ju uljepšavaju, a osim toga skupljaju mnogo prašine koju je zbog rebara i utora prilično teško čistiti. Radijatori često diktiraju uređenje prostorije i razmještaj namještaja. Ugradnjom Geberit Volex podnog grijanja lakše ćete ostvariti planove vezane uz uređenje prostora.

Razlog za podno grijanje br. 3: zdravlje

Važnost zdravlja nikad se ne može previše isticati, pa svakako vrijedi istaknuti prednosti podnog grijanja po tom pitanju. Kod podnog se grijanja zrak se zagrijava sporije, pa se samim time ne isušuje i sporije struji. Zbog toga je vlažnost zraka prirodnija te se ne stvara prašina. Toplina je mnogo bolje raspoređena, a uz Volex podno grijanje noge će uvijek biti tople.

Za one koji žele znati više: Geberit Volex tehničke karakteristike

Višeslojne cijevi Volex sustava izrazito su čvrste čemu pridonose tri sloja zaštite: unutarnji sloj građen od PE-RTa, aluminijska cijev u sredini i vanjski sloj pojačan PE-Rtom što osigruava maksimalni radni tlak do 10 bara. Prednost višeslojnih cijevi jest da su zbog bijele boje posebno prikladne za projekte obnove gdje se kod ugradnje u zid ne mogu koristiti opskrbne cijevi. Na raspolaganju su i predizolirane višeslojne cijevi u zaštitnoj crvenoj i plavoj boji. Jednoslojne cijevi Geberitovog Volex sustava karakteristične su po izradi od PE-RT materijala sa slojem brane za kisik. Time su prikladne za radni tlak do 6 bara, a dostupne su u dimenzijama od 16 i 20 mm. Zahvaljujući njihovoj fleksibilnosti, posebno su dizajnirane i upotrebljive kod podnog sustava grijanja te su dostupne sa zaštitnom cijevi u crvenoj i plavoj boji.

 

Pregled fotografija

 1 Geberit misija

 

Vrhunska kvaliteta, jednostavnost ugradnje, ekonomičnost i ekološka prihvatljivost odlika su svih Geberit proizvoda, pa tako i Volex sustava podnog grijanja.

 

 

 

 2 Geberit Volex podno grijanje

 

Ovako ispod površine izgleda sustav koji pruža ekonomičnije i zdravije grijanje.

 3 Geberit vizija savršenog doma

 

Ako se slažete da su cijevi i radijatori na ovoj slici suvišni u svakom pogledu Volex podno grijanje je rješenje za Vas.